Zuccarello aktuell for europeisk stjernelag

EUROPEISK STJERNELAG: Det kan bli norsk deltakelse i World Cup of Hockey i 2016.

EUROPEISK STJERNELAG: Det kan bli norsk deltakelse i World Cup of Hockey i 2016. Foto: Maddie Meyer (Afp)

Kan komme til å representere Europa i World Cup of Hockey 2016.

25.01.15 15:28

NHL-komissær Gary Bettman annonserte lørdag at World Cup of Hockey er tilbake. Neste utgave av turneringen vil finne sted i Toronto i september 2016. Og på Europas lag, der finner vi antageligvis Mats Zuccarello Aasen, melder nhl.com

- Vi forventer at turneringen skal bli den mest konkurransedyktige turneringen som noen sinne har blitt arrangert, uttaler NHLs administrerende direktør, Don Fehr, om turneringen.

Turneringen vil vare i to uker, og bestå av åtte lag. De åtte lagene er seks nasjoner og to sammensatte lag. De seks nasjonene er USA, Canada, Finland, Sverige, Russland og Tsjekkia. De sammensatte lagene er et europeisk stjernelag, med spillere fra andre lavn en de nevnt over, og et lag med unggutter fra Nord Amerika.

På laget til Europa skal spillere fra Slovakia, Sveits, Danmark og Tyskland være aktuelle. I tillegg vil superstjerner fra andre land, som for eksempel Mats Zuccarello Aasen fra Norge være med, skriver nhl.com.

Det er NHL og NHLPA som plukker ut spillerne på Europa og Nord Amerika Unggutter. Kampene vil spilles på baner med NHL-størrelser.

- Blir tøft
En annen som nevnes at vil være med på Europas lag, er Slovenias superstjerne Anze Kopitar, fra LA Kings. Han mener turneringen vil bli en stor opplevelse.

- Jeg tror det kommer til å bli en konkurransedyktig turnering. Vi er konkurrenter, og det vil bli tøft, sier han ifølge NHLs egne twitterkonto.

Forrige gang det ble arrangert en slik turnering, var i 2004. Da ble også finalen spilt i Toronto, og i finalen vant Canada mot Finland. Turneringen ble også arrangert i 1996. Da vant USA over Canada i en best-av-tre-kampers finale.

Super-Zucca
At Zuccarello nevnes som en av spillerne som skal representere Europa, viser hvilken status han har opparbeidet seg i USA de siste sesongene. Nordmannen var forrige sesong med på å nå sin første Stanley Cup-finale med New York Rangers. Denne sesongen startet svakt for Rangers, men veldig god form i det siste, har ført Zuccarellos lag opp i tetstriden igjen i Metropolitan League.

Nordmannen står med 23 målpoeng på 42 kamper denne sesongen, ifølge NHLs egne statistikk. Forrige sesong endte han opp med 59 målpoeng på 77 kamper.

Rangers spiller sin neste kamp på tirsdag mot New York Islanders. Islanders topper for øyeblikket Rangers' liga.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Hockey

Mest lest på Sport

Annonsebilag