Zuccarello feiret gigantkontrakten med storspill

Mats Zuccarello spilte i New York-lagets førsterekke med poengkongen Rick Nash og Derick Brassard og var en av tre Rangers-spillere som ble belønnet med tre stjerner etter den solide kampen i Madison Square Garden.

Mats Zuccarello spilte i New York-lagets førsterekke med poengkongen Rick Nash og Derick Brassard og var en av tre Rangers-spillere som ble belønnet med tre stjerner etter den solide kampen i Madison Square Garden. Foto: Bill Kostroun (AP / NTB Scanpix)

I sin første kamp etter at gigantkontrakten med New York Rangers var underskrevet, startet Mats Zuccarello tilbakebetalingen. Nordmannen hadde to assist i 4-1-seieren mot Nashville Predators mandag kveld.

Mats Zuccarello spilte i New York-lagets førsterekke med poengkongen Rick Nash og Derick Brassard og var en av tre Rangers-spillere som ble belønnet med tre stjerner etter den solide kampen i Madison Square Garden.

Mark Staal feide inn 1-0 til Rangers på en kontring sju minutter ut i første periode. Zuccarello var nest sist på pucken da han nærmest la igjen pucken på køllebladet til lagkameraten.

Fire minutter ut i midtperioden var nordmannen igjen frampå med målgivende da han serverte Chris Kreider som enkelt kunne sette pucken i mål.

Åpent mål

Matt Cullen reduserte for gjestene fire minutter før den siste pausen, men Dominic Moore sørget for ny tomålsledelse da han feide inn pucken drøye fem minutter ut i den siste perioden.

Nashville tok ut keeperen allerede tre og et halvt minutt før slutt i et desperat forsøk på å kjempe seg tilbake i kampen, men det var Rick Nash som avgjorde det hele da han stjal pucken i egen sone og sendte i vei et skudd som gled inn i det tomme buret. Det var Nashs 38. scoring denne sesongen.

I helgen gikk det sterke rykter om at Rangers var villig til bytte bort Zuccarello før overgangsfristen i NHL løp ut mandag kveld. Men til fansens glede ble nordmannen enig med Rangers om en fireårskontrakt verdt hele 18 millioner dollar. Nordmannen har dermed sikret seg en årslønn på vel 30 millioner kroner.

Avtalen inneholder en klausul som forhindrer et salg den første sesongen, men deretter er det fritt fram for New York-klubben å selge ham, ifølge ESPN.

Topper divisjonen

Zuccarello har 12 mål og 25 assist på 60 kamper for Rangers denne sesongen. Etter mandagens seier er Rangers oppe i 84 poeng og ligger dermed likt med byrival New York Islanders i Metropolitan-divisjonen. Laget ligger fem poeng bak ligaleder Nashville.

Forsvarsspilleren Keith Yandle fikk sin debut etter overgangen fra Arizona Coyotes og gjorde som resten av laget en svært solid kamp mandag kveld. Chris Summers som gikk samme vei, må foreløpig vente på sin første kamp for blåtrøyene.

Anthony Duclair og John Moore ble solgt til Coyotes, mens svenske Carl Klingberg ble hentet fra Winnipeg Jets i bytte med Lee Stempniak. Rangers hentet også James Sheppard fra San Jose Sharks. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.