*Nettavisen* Sport.

Zuccarello forbløffer lagkameratene i kamp etter kamp

Mats Zuccarello hadde en god dag på isen da New York Rangers møtte St. Louis Blues hjemme i Madison Square Garden. Foto: Vincent Carchietta (USA Today Sports / Reuters / NTB scanpix)

Mats Zuccarello herjet mot et av ligaens beste lag.

13.11.15 08:48

N.Y. RANGERS - ST. LOUIS 6-3:

NEW YORK (Nettavisen): Derick Brassard så at Mats Zuccarello hadde kontroll over pucken bak målet til Jake Allen i St. Louis Blues, så han plasserte seg rett foran mål.

Han har sett Zuccarello i den posisjonen før. Brassard flyttet køllebladet ned til isen. Han har sett hvor effektivt det kan være når den tekniske nordmannen har et punkt han kan sikte på.

Zuccarello slår knallharde pasninger, med en presisjon som selv drevne kirurger kan misunne ham. Brassard har spilt sammen med oslogutten i flere år og vet derfor dette bedre enn de fleste.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

«Helt utrolig!»

Brassard er forberedt. Zuccarello ser det. Slår pasningen. Den er knallhard. Pucken rikosjetterer nærmest i mål. Madison Square Garden eksploderer i jubelbrøl.

- Hvordan han klarer å få sånne pasninger fram, er helt utrolig! sier Sam Rosen, TV-kommentator for MSG.

Du kan formelig høre at Rosen måper.

- Det er en vidunderlig, vidunderlig pasning! For et spill! sier Rosen.

Det er ingen vits i å si mer om det, egentlig. Det er bedre å vise dere pasningen, noe vi får lov til av våre venner i Viasat og Viaplay.no:


- Pasningen din fikk veldig mye skryt av Sam Rosen. Visste du hva du skulle gjøre i den situasjonen?

- Jeg prøvde å se etter Nash, så er ikke han ledig, så ser jeg Derick foran i god posisjon og sender pucken dit. Det er ikke lett for for han å score der - så han gjør en bra jobb, sier en beskjeden Zucca til Nettavisens reporter.

- Og scoringen din?

- Heheh, det skjer ikke hver dag.

«Det er Zuccarello-kveld i kveld!»

St. Louis gikk rett i angrep etter baklengsmålet og spilte Alexander Steen fram til åpent mål, men selv når man tror at Henrik Lundqvist er utspilt, klarer den svenske stjernekeeperen å finne pucken. Denne gang leverte han en fenomenal reaksjonsredning med spaken.

Zuccarello-showet var heller ikke over med den nydelige 1-0-scoringen til Brassard. Drøyt to minutter senere fant 28-åringen fra Hasle ut at han kunne gjøre ting selv.

Mats Zuccarello fintet seg igjennom St. Louis' beste backpar og fikk rutinerte Jay Bouwmeester til å se ut som en juniorspiller, før han kontant plasserte pucken forbi Jake Allen i Blues-målet.

- Det er Zuccarello-kveld i kveld! ropte Rosen

Medkommentator John Giannone, som dekker kampene til Rangers fra sin posisjon mellom lagenes spillerbåser, kunne fortelle at det ikke bare er tilskuere og kommentatorer som lar seg imponere av nordmannen.

- Det er eventyrlig å se hvor forbløffet lagkameratene er over Zuccarello i kamp etter kamp, sa Giannone.

Scoringen var Zuccarellos åttende denne sesongen, på 16 kamper. Se den her:

- Flyter på bra nå

Overfor Nettavisen oppsummerer Zucca kampen på følgende måte:

- Det rulla på bra, burde vel ha gjort litt mer..., missa på noen sjanser, men det får det være. Det var en viktig seier mot et tøft og godt lag.

- Du fikk en av ligaens mest rutinerte backer til å se ut som en miniputtspiller...

- Hehe, ja, som sagt , det er litt flyt der og, men moro når det fungerer, sier Zuccarello til Nettavisens reporter i Madison Square Garden.

- For din egen del, blir formen bare bedre og bedre?

- Det flyter på bra nå, det er bare å jobbe hardt fremover og se om det fortsetter, avslutter Zucca.

Klikk på bildet for å forstørre.

Amerikanske kommentatorer lar seg imponere av Mats Zuccarellos spill i NHL. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Dirigerte spillet i overtall

New York Rangers økte til 3-0 etter 14,38 minutter av første periode, gjennom Kevin Hayes, og dermed ble Jake Allen erstattet av Brian Elliott i St. Louis-målet.

Dmitrij Jaskin reduserte til 1-3 kort tid før den første pausen. St. Louis brakte liv i matchen igjen da Vladimir Tarasenko sendte et lyn av et skudd rett i krysset bak Lundqvist 5,24 minutter ut i andre periode.

Midt i midtperioden scoret J.T. Miller for Rangers med et skudd fra blålinja, og økte hjemmelagets ledelse til 4-2.

Troy Brouwer reduserte til 3-4 med en styring etter et flott angrep fra St. Louis under et overtallsspill.

Tidlig i tredje periode var det Rangers' tur til å spille i overtall, og igjen var det Zuccarello som sto for showet. Nordmannen dirigerte spillet med en lekenhet som få spillere kan matche.

Da Ryan McDonagh banket inn 5-3-scoringen fra blålinja, var det etter at Zuccarello og Stepan hadde spilt han fram.

15. målpoeng

Dette var Zuccarellos tredje målpoeng for kvelden og hans 15. totalt denne sesongen - i den 16. kampen.

Etter at han noterte seg for sju mål og to assists på de elleve første kampene, har nordmannen gjort ett mål og fem assists på de fem siste kampene.

Dan Girardi satte inn 6-3 i tomt bur helt på tampen, etter at St. Louis hadde tatt ut Elliott for å jage etter et reduseringsmål.

New York Rangers vant dermed kampen 6-3 og har nå tatt 26 poeng av 32 mulige denne sesongen. Broadwaylaget topper Metropolitan Division. St. Louis Blues er blant topplagene i den vestre avdelingen, tross tapet for Rangers.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.