*Nettavisen* Sport.

Zuccarello gratulerte Andreas Martinsen

MATS ZUCCARELLO tok turen over til bortegarderoben for å hilse på Andreas Martinsen etter matchen.

MATS ZUCCARELLO tok turen over til bortegarderoben for å hilse på Andreas Martinsen etter matchen. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Andreas Martinsen fikk et hyggelig besøk av Mats Zuccarello etter den avlyste norgesduellen.

04.12.15 09:27

N.Y. RANGERS - COLORADO 1-2:

NEW YORK (Nettavisen): Et sliten New York Rangers-lag tapte for et av ligaens bunnlag, Andreas Martinsens Colorado Avalanche, natt til fredag.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Dessverre uten at Martinsen var på isen. Nordmannen ble vraket av trener Patrick Roy og så kampen fra tribunen.

Etterpå kom Mats Zuccarello over fra hjemmegarderoben for å gratulere Martinsen med at hans NHL-karriere er i gang. Det satte Martinsen tydelig pris på.

- Det kribler veldig når du sitter på tribunen og ser på. Jeg skulle selvfølgelig veldig gjerne ha vært utpå, men det er tøff kamp om plassene her, sier Andreas Martinsen.

Samtalen mellom de to nordmennene ble antagelig kort. Colorado Avalanche reiste videre til Minnesota rett etter kampslutt.

Knallhardt kampprogram

Det blir nok noen samtaler, av den mindre hyggelige typen, for Zuccarello og New York Rangers de neste par dagene. Matchen mot Colorado var den femte for Rangers på sju dager – og det syntes.

Et tett kampprogram er likevel ingen unnskyldning. Dette er NHL. Alle lag spiller 82 kamper på under 190 dager i grunnserien. Nå har New York Rangers tapt fem av sine seks siste kamper.

Om det ikke nærmer seg krise, nærmer det seg iallfall krisestemning for det seiersvante broadwaylaget.

- Det er klart at det er tøft, men jeg føler at vi skaper nok sjanser til å vinne i dag. Men det er tøft. Det er ikke noe å kimse av. Nå har vi en dag med hvile, så en dag med trening og så kamp igjen, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

- Nærmer det seg krisestemning i Rangers?

- Det er kjedelig. Det er ingen som vil tape, men nå er det jo sånn. Vi får gå sammen som lag, se på hva vi gjør bra og hva vi gjør dårlig.

- Trenger dere ekstra møter og videosesjoner eller holder det med hvile?

- Vi må nok hvile litt, roe oss ned og senke skuldrene igjen. Vi har et bra lag her, så vi må finne tilbake til det.

Rangers åpnet best

I Colorado er situasjonen motsatt. Laget befinner seg på sisteplass i sin divisjon, Central, men har nå vunnet to kamper på rad.

- Dette var en viktig seier for oss. Rangers er et bra lag. Å komme hit og slå dem på bortebane, er sterkt. Nå er vi i gang, så får vi se hvordan det går videre, sier Andreas Martinsen til Nettavisen.

Rangers og spesielt Mats Zuccarello dominerte store deler av første periode, uten å få tellende resultat. Litt flyt var alt som manglet for at nordmannen skulle få et målpoeng eller to.

Det mest spennende i første periode, om man skal dømme etter desibelnivået på tribunene i Madison Square Garden, var slåsskampen mellom Tanner Glass og Cody McLeod.

På 70 matcher som Rangers-spiller har Glass faktisk flere slåsskamper mot Cody McLeod (2) enn han har scoringer (1).

I andre periode fikk Colorado en gigantisk målsjanse da Tyson Barrie ble servert pucken rett foran målet til Rangers, og skjøt på direkten fra én meters hold, men Antti Raanta klarte utrolig nok å få ut høyrefoten og stoppe pucken.

Martinsen-konkurrent scoret 1-0

Colorado tok ledelsen 1-0 med drøyt seks minutter igjen av midtperioden, gjennom fjerderekkespilleren Chris Wagner, en av dem Andreas Martinsen konkurrerer mot om en plass på laget.

Wagner fikk fritt spillerom i Rangers-sonen etter at Ryan McDonagh ikke klarte å stoppe pucken. Zuccarello forsøkte å rette opp feilen, men kom for sent til å stoppe Wagners nådeløst effektive skudd.

24-åringen, som ble hentet via waivers fra Anaheim 15. november, scoret dermed sitt tredje mål på ni kamper siden overgangen.

Fire minutter senere scoret Matt Duchene 2-0. Skuddet kom fra omtrent samme posisjon og igjen var avslutningen for god for Rangers’ reservekeeper Raanta.

Klikk på bildet for å forstørre.

COLORADO og Matt Duchene kunne juble i Madison Square Garden natt til fredag. Foto: Frank Franklin II (Ap)

Rangers spilte bedre i tredje periode, men det ble likevel for mye slurv og unøyaktigheter. Først da Rangers hadde tatt ut målvakten og satt inn en ekstra utespiller, kom scoringen. Oscar Lindberg scoret med 49,5 sekunder igjen å spille.

Men det var ikke nok. Det ble tap.

Igjen.

New York Rangers har vært i dårlig form den siste tiden, med fem tap på de seks siste kampene. Det har åpnet opp kampen om førsteplassen i Metropolitan-divisjonen i den østre avdelingen. Det er heldigvis nok av tid til å finne formen - grunnserien avsluttes først i midten av april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.