RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
AVGJORDE: Martin St. Louis (til høyre) scoret vinnermålet da New York Rangers gikk opp i ledelsen 3-1 i kamper i semifinalen mot Montreal Canadiens.
AVGJORDE: Martin St. Louis (til høyre) scoret vinnermålet da New York Rangers gikk opp i ledelsen 3-1 i kamper i semifinalen mot Montreal Canadiens. Foto: Brad Penner (Reuters / NTB scanpix)

Zuccarello én seier unna Stanley Cup-finalen

Sist oppdatert:
Martin St. Louis ble den store helten da New York Rangers tok sin tredje seier mot Montreal Canadiens.

NY RANGERS - MONTREAL 3-2:

NEW YORK (Nettavisen): Martin St. Louis skrev seg inn i Rangers-historien med gullskrift da han avgjorde kampen den fjerde sluttspillkampen mellom New York Rangers og Montreal Canadiens.

Tre perioder kunne ikke skille lagene, og dermed ble det spilleforlengelse. Da viste kanadieren seg frem med en suser som sendte blåtrøyene til himmels.

- Det var sjukt, det. Det var deilig å få den her i «overtime». Spesielt etter at vi tapte forrige match, sier Zuccarello til Nettavisen.

I den tredje sluttspillkampen trengtes også spilleforlengelse, men den gangen var det Montreal som fikk grunn til å juble da de scoret etter bare 1,18 minutter. Men Zuccarello hevder Rangers ikke lot seg påvirke av det sure tapet.

- Det satt ikke i hodet i det hele tatt. Det var en ny og utrolig jevn kamp. Det var helt åpent hvem som kom til å vinne, så det var deilig å ta denne, sier Zuccarello til Nettavisen.

Matchball

Nattens kamp var uhyre viktig for blåtrøyene. En seier ville øke ledelsen til 3-1 i kamper og skaffe Rangers tre matchballer for å gå videre til Stanley Cup-finalen, mens et tap ville bety at lagene var like langt.

Dette er første gang Rangers leder 3-1 i en sluttspillserie siden førsterundeduellen med Washington Capitals i 2009. Den gang tapte Rangers de tre neste kampene og ble slått ut. Rangers hadde vunnet tolv av tolv serier hvor laget ledet 3-1 før dette skjedde.

Montreal Canadiens, et av NHLs eldste lag, har bare to ganger i klubbens historie vunnet en serie etter å ha havnet under 1-3. De klarte det i 2004 mot Boston Bruins og 2010 mot Washington Capitals, ifølge NHL.com.

TILBAKE MED MÅL: Derick Brassard var tilbake fra skade og vartet opp med scoring, til Mats Zuccarellos begeistring.


Det ser med andre ord svært lyst ut for Mats Zuccarello og New York Rangers.

Rangers kan ta seg videre allerede i neste kamp natt til onsdag på bortebane, men Zuccarello sier laget vet bedre enn å ta seieren på forskudd.

- Det er nære, men likevel så var vi nede i 1-3 og hentet tilbake det i forrige runde. Så vi vet at alt kan skje. Vi har tre kamper å avgjøre det på, men vi får gå for den første kampen, sier Zuccarello til Nettavisen.

Hvis Rangers tar seg videre vil Zuccarello skrive norsk idrettshistorie som den eneste nordmannen som har spilt i en Stanley Cup-finale.

Gjenforening

I nattens kamp ble Zuccarellos vanlige rekke gjenforent da Derick Brassard kom tilbake fra skade. Kanadieren ble skadet tidlig i den første kampen i sluttspillserien og mistet både den andre og tredje kampen.

Uten Brassard slet både Zuccarello og Benoit Pouliot med å produsere. På de siste to kampene sto de to sistnevnte uten målpoeng. Brassard viste seg frem med 56 sekunder igjen av andre periode da han ga New York en 2-1 ledelse.

- Han scorer et viktig mål og vært en våre viktigste spillere i hele år. Nå spilte ikke (Derek) Stepan, så da var det ekstra viktig å få tilbake ham, sier Zuccarello til Nettavisen.

Se vinnermålet her (video med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):


Kampen ble preget av mange utvisninger hos begge lag. Seks av utvisningene til Rangers kom i offensiv sone.

- Det var utvisninger. Og vi kan ikke pådra oss så mange utvisninger, ikke i offensiv sone, sier Rangers' trener Alain Vigneault.

Rangers-rekord

Det samme påpeker målvakt Henrik Lundqvist.

- Vi satte oss i en svært vanskelig situasjon ved å ta så mange utvisninger. Det var en av disse kampene hvor våre «penalty killers» virkelig måtte ta ansvar, sier Lundqvist.

Han tangerte med denne seieren rekorden til Mike Richter, som med sine 41 seirer i sluttspillet har flest seirer i Rangers' klubbhistorie.

- Jeg visste ikke det, men det er alltid en stolt følelse når du er i et sånt selskap. Det betyr mye. Dette er en organisasjon jeg har vært en del av i ni år og håper å være det i mange år til, sier Lundqvist.

Carl Hagelin ga Rangers ledelsen 1-0 etter 7,18 minutter i første periode. Francis Boullion utlignet for Montreal etter 8,08 i andre periode.

Med 56 sekunder igjen av perioden, gjorde Derick Brassard 2-1 til Rangers. P.K Subban utlignet til 2-2 etter to minutter i tredje periode. Martin St. Louis avgjorde for Rangers etter 6,02 i spilleforlengelsen.

Vinneren av semifinalen mellom Montreal Canadiens og New York Rangers møter enten Los Angeles Kings eller Chicago Blackhawks i finalen. Kings leder 2-1 i kamper i den best-av-sju-serien.

Neste kamp mellom Canadiens og Rangers spilles i Montreal tirsdag (natt til onsdag norsk tid). En eventuell sjette og sjuende kamp spilles henholdsvis torsdag og lørdag.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere