RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zuccarello om rivaloppgjøret: - Ordentlig grisehockey

VANT: Mats Zuccarello og New York Rangers hadde kontroll på kampen, men rotet nesten bort seieren på slutten.
VANT: Mats Zuccarello og New York Rangers hadde kontroll på kampen, men rotet nesten bort seieren på slutten. Foto: Foto: Mathias Ask (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Men Rangers rotet nesten bort seieren.

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello var storfornøyd etter å ha slått Pittsburgh Penguins natt til tirsdag. Kampene mellom rivalene har alltid høy temperatur, og nattens oppgjør var ikke noe unntak.

- I dag var det litt ordentlig grisehockey. Det var ikke så mye fint spill. Men vi får en seier. Det er det viktigste, sier Zuccarello til Nettavisen.

Da Kevin Klein satte inn den avgjørende scoringen i spilleforlengelse jublet Rangers mye mer enn man vanligvis ser fra et lag som vinner en grunnspillkamp i desember. Sånn blir det når man har vært inne i en vond periode, og nesten tapt en kamp de ledet klart.

- Den satt langt inne. Vi burde ikke ha rotet det bort, men sånn er det, sier Zuccarello til Nettavisen.

Klein gikk ikke glipp av et eneste bytt, selv om han måtte sy «minst et dusin» sting etter at han ble truffet i øret av en høy kølle fra Zach Sill i første periode.

- Jeg vet ikke om dere så øret hans, men han mistet en del av det og de sydde den på igjen. Si hva dere vil om hockeyspillere, men de er tøffe karer, smiler Rangers-trener Alain Vigneault.

Kollaps
Rangers har slitt med å holde på ledelser denne sesongen, og mot Pittsburgh gikk det nesten galt igjen. Med fem minutter igjen hadde blåtrøyene en tilsynelatende komfortabel 3-1 ledelse, men det tok gjestene bare 24 sekunder å score to mål.

Dermed ble det spilleforlengelse.

- Det er sånn som skjer. Det tredje målet er jo en puck som spretter, og de har litt

flaks som scorer. Vi hadde flaks på vårt andre mål også. Det jevner seg ut, sier Zuccarello til Nettavisen.

Med seieren holder Rangers følge med Washington Capitals som innehar tredjeplass i Metropolitan Division. Begge lag har 28 poeng.

- Dette var viktig. Vi trenger to-poengere, sier Zuccarello.

Assist
Zuccarello hadde gått uten målpoeng de fire siste kampene, men mot Pittsburgh kom han endelig på blokka igjen. Midtveis i andre periode lobbet han pucken inn i Pittsburgh sin sone til Rick Nash. Kanadieren klarte å pirke pucken inn bak Marc-Andre Fleury, og gi Rangers 2-1 ledelse.

- Jeg føler vi har spilt bra i flere kamper, men vi har ikke fått uttelling. I dag spilte vi vel ikke vår beste kamp, men vi vinner. Jeg tar heller sånne kamper, sier Zuccarello til Nettavisen.

Se høydepunktene her:

(Video med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no)

Pittsburgh tok ledelsen 1-0 ved Nick Spaling etter 12,35 minutter i første periode. Rangers utlignet til 1-1 ved J.T Miller etter 3,25 minutter i andre periode. Rick Nash snudde resultatet til 2-1 for hjemmelaget fem minutter senere.

Kevin Hayes økte til 3-1 med 7,02 igjen av kampen. Med 4,43 minutter igjen reduserte Evgeni Malkin til 3-2. Penguins utlignet til 3-3 ved Steve Downie kun 30 sekunder senere. 3,45 minutter ut i spilleforlengelse avgjorde Kevin Klein til 4-3.

Se trener Alain Vigneault snakke om seieren - og Kevin Kleins øre - her:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere