RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zuccarello redd superrekka ryker

I FORHANDLINGER: Mats Zuccarello håper å få en kontrakt med New York Rangers som gjelder for de neste tre eller fire årene.
I FORHANDLINGER: Mats Zuccarello håper å få en kontrakt med New York Rangers som gjelder for de neste tre eller fire årene. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Allerede tirsdag kan New York Rangers' beste rekke være historie.

Tirsdag 1. juli åpner overgangsmarkedet i National Hockey League (NHL). Det betyr at spillere som står uten kontrakt og ikke eies av én spesifikk klubb, kan skrive under for hvilken klubb de selv ønsker.

Når det gjelder Mats Zuccarello, står han uten kontrakt, men er såkalt «restricted free agent». Det betyr at New York Rangers fremdeles eier NHL-rettighetene hans, slik at han ikke uten videre kan signere for andre lag.

- Vi har hatt et møte, som var positivt. Målet er å forbli i Rangers. Jeg vil helst ha en 3-4 årig avtale, forteller Mats Zuccarello Aasen til Nettavisen.

Snakker mye sammen

Vi befinner oss i Nittedal, hvor populære Zuccarello nettopp har signert en sponsoravtale med bilprodusenten Subaru. Antall fremmøtte journalister vitner også om at ishockeyspilleren er blitt en av Norges største idrettsprofiler.

Og akkurat nå står han altså uten kontrakt.

- Hittil har det viktigste for Rangers vært draften (var sist helg, red. anm.), og de spillerne som er unrestricted free agents, forklarer 26-åringen.

New York Rangers spilte seg helt fram til finale i Stanley Cup denne våren, mye takket være en overraskende sterk innsats fra Zuccarellos rekke. Oslogutten fikk sitt store gjennombrudd, og løftet også Derick Brassard og Benoit Pouliot til nye høyder.

Han prater med Brassard mer eller mindre daglig, og har også tett kontakt med Pouliot.

OMSVERMET: Nyhetsbyrået NTB var blant de mange fremmøtte da Mats Zuccarellos avtale med Subaru ble annonsert.


Mer realistisk med Brassard

Zuccarello ble beste poengplukker i Rangers med sine 59 poeng, og hans playmakerevner kom også Brassard og Pouliot til gode. Sistnevnte leverte sin beste NHL-sesong noensinne med 36 poeng, mens Brassard bare var to poeng bak sitt personbeste med 45 poeng.

Alle tre kan vente lønnshopp nå i sommer, selv om New York Rangers har lite handlingsrom under lønnstaket på 69 millioner dollar. Det spiller liten rolle for Pouliot, som også kan forhandle med andre klubber.

- Hva er sjansen for at superrekka splittes nå?

- Jeg vet ikke. Jeg har pratet med begge to. Brassard er, som meg, restricted free agent, så han har de hatt et møte med og det har de også hatt med meg. Jeg tror kanskje det er større sjanse for å se meg og Brassard enn Pouliot, i og med at han er unrestricted free agent. Jeg håper at alle tre får spille (i Rangers) neste sesong, sier Zuccarello, som likevel ikke virker nevneverdig optimistisk.

Jeg spør ham om Brassard og Pouliot har takket for at han har sentret dem fram til lønnsøkninger i sommer. Zuccarello begynner å le.

- Nei, jeg tror vi kan takke hverandre for en bra sesong. Jeg tror vi alle er fornøyde med sesongen og hvordan vi har bidratt til laget. Rangers er også klare på at vi har vært en av de bedre rekkene, så vi får håpe at vi alle kommer tilbake, avslutter Zuccarello.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere