Zuccarello roses av lagkamerater for kjapp retur fra skade

FÅR SKRYT: Mads Zuccarello Aasen får skryt av lagkameratene sine.

FÅR SKRYT: Mads Zuccarello Aasen får skryt av lagkameratene sine. Foto: Elsa (Afp)

Nordmannen hjalp Rangers til ny seier.

NEW YORK(Nettavisen): Nordmannen får skryt fra stjernene etter ny Rangers-seier.

Etter at Mats Zuccarello Aasen pådro seg en skade i OL var det fryktet at New York Rangers måtte klare seg uten en av sine beste offensive spillere i en lengre periode. Men Oslo-gutten slapp unna med kun fire kampers fravær til stor begeistring for blant annet Rangers stjernekeeper Henrik Lundqvist.

- Han ser veldig god ut og det var godt at det ikke tok lang tid med håndsskaden hans. Han har gjort det bra ved å komme tilbake så fort og han har begynt å spille bra med en gang, sier Lundqvist til Nettavisen.

Zuccarello pådro seg en skade i venstrehånden mot Østerrike og måtte se kampen mot Russland fra tribunen. I de fire første kampene etter OL gikk Rangers på tre tap, men med Zuccarello tilbake på isen ble det 4-2 seier over Carolina Hurricanes. I søndagens kamp mot Detroit ble det ny seier for blåtrøyene. Denne gangen 3-0.

- ”Zuke” er en viktig del av dette laget og han klarer å skape mye. Han er en spiller som kommer til å fortsette å skape sjanser og bidra for laget, sier Derek Stepan til Nettavisen.

Stepan og Zuccarello dannet en rekke sammen med Chris Kreider tidligere i sesongen før nordmannen ble satt sammen med Derick Brassard og Benoit Pouliot.

- Litt øm
Etter kampen sa Zuccarello at han fortsatt kjenner litt til skaden i hånden, men ville ikke klage på det.

- Det er klart den er litt øm og sånn i visse situasjoner, men det bare å kjøre på det. Det er få kamper igjen av sesongen så jeg kan ikke klage på det nå, sier Zuccarello til Nettavisen.

Zuccarello sa det var godt å få spille igjen etter skadeavbrekket.

- Det er alltid hyggelig å være tilbake igjen. Man kjenner jo suget etter å spille igjen når man har vært ute. Nå var jeg jo bare ute i to og en halv uke så det var ikke så lenge. Det gikk fort, sier Zuccarello til Nettavisen.

Nordmannen klarte ikke å notere seg for målpoeng mot Detroit. Det var første gang på syv kamper at Zuccarello ikke har klart å produsere en scoring eller assist. Totalt står han med 44 målpoeng på 59 kamper, kun et mindre enn Brad Richards som har spilt 64 kamper.

300. seier for Lundqvist
Lundqvist ble dagens store helt etter at han holdt buret rent og reddet 30 skudd. Det var en fin måte for den svenske landslagsmålvakten å krone sin 300. seier i Rangers-trøya. Han er nå kun en seier fra å tangere Mike Richter sin rekord. Samtidig tangerte svensken rekorden til Ed Giacomin for flest kamper uten å slippe inn et eneste mål. Begge står med 49.

- Denne klubben har eksistert så lenge at det å nå opp til de to er veldig spesielt og noe jeg er stolt over. Jeg har vært heldig som har fått være her i nesten ni år og spille med gode lagkamerater som har hjulpet meg, sier Lundqvist.

Zuccarello var også full av lovord om lagets sisteskanse.

- Det er sånn han skal være. Han skal være den beste spilleren vår i hver kamp, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers tok ledelsen 1-0 ved Brian Boyle etter 5,14 minutters spill. I tredje periode la Chris Kreider på til 2-0 etter 14 sekunder og deretter fastsatte samme mann sluttresultatet til 3-0 etter 12,11 minutter.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.