Zuccarello scorer nest mest i NHL

PÅ ANDREPLASS I NHL: Bare Jamie Benn har scoret flere mål enn Mats Zuccarello så langt denne sesongen. Superstjerner som Alexander Ovetsjkin og Sidney Crosby ligger godt bak ham på toppscorerlisten.

PÅ ANDREPLASS I NHL: Bare Jamie Benn har scoret flere mål enn Mats Zuccarello så langt denne sesongen. Superstjerner som Alexander Ovetsjkin og Sidney Crosby ligger godt bak ham på toppscorerlisten. Foto: Bruce Bennett (Getty Images)

- Jeg vet ikke hva som skjer, skal jeg være helt ærlig, sier Mats Zuccarello.

31.10.15 16:54

 

RANGERS - TORONTO 3-1:

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello scoret hat trick for New York Rangers hjemme mot Toronto Maple Leafs natt til lørdag.

Det var 28-åringens første hat trick i NHL og bare det andre noensinne scoret av en nordmann (Espen Knutsen gjorde det først).

Nå har Zuccarello scoret sju mål på elleve kamper.

Det er bare én spiller i hele NHL som har scoret flere mål - Jamie Benn i Dallas Stars har ni.

Zuccarello har også to assists og dermed ni poeng totalt. Det er 37. best i NHL.

- Jeg vet ikke hva som skjer, skal jeg være helt ærlig. To assists på elleve kamper er egentlig dødsdårlig. Jeg er ikke fornøyd med det, sier Zuccarello i sin vanlige, beskjedne stil.

Storheter som Sidney Crosby (1 mål), Alexander Ovetsjkin (5 mål), Steven Stamkos (5 mål) og Corey Perry (0 mål!) ligger bak nordmannen på toppscorerlisten. Disse fire superstjernene er de eneste som har klart å bli toppscorere i NHL de siste åtte sesongene.


Zuccarello blir neppe toppscorer i 2015/16, han har fram til nå vært mest kjent for sine evner som playmaker enn som målscorer, men oslogutten ligger iallfall meget godt an til å slå sin personlige rekord.

Sju mål på elleve kamper gir et snitt på 0,63 mål per kamp. Hans personlige rekord på én NHL-sesong er 19 mål, som han klarte på 77 kamper i 2013/14. Den gang hadde han et målsnitt på 0,32 per kamp.

Selv Zuccarello må innrømme at det går mot personlig rekord nå.

- Vi får se. Vi får håpe, iallfall, sier han til Nettavisen.

Se hat tricket til Mats Zuccarello her (med tillatelse fra Viasat):

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.