RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zuccarello sentral i Rangers-seier

UTLIGNINGEN: Her ser Mats Zuccarello (i bakgrunnen) resultatet av sin fenomenale pasning til Chris Kreider.
UTLIGNINGEN: Her ser Mats Zuccarello (i bakgrunnen) resultatet av sin fenomenale pasning til Chris Kreider. Foto: Bruce Bennett (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mats Zuccarello topper poengligaen i New York Rangers etter seieren mot Arizona Coyotes.

N.Y. RANGERS - ARIZONA 4-1:

NEW YORK (Nettavisen): De første sju matchene til New York Rangers så Mats Zuccarello ut som en målmaskin, en rolle han er heller uvant med.

Natt til fredag var han tilbake i rollen som playmaker. Der er det få som matcher ham, selv i NHL.

Hans pasning fram til 1-1-målet var av den aldeles utsøkte typen. Så utsøkt at man må legge til «aldeles» foran.

Senere bidro han også til 3-1-målet, noe som førte ham opp i ledelsen i den interne poengligaen til New York Rangers.

- Jo, det er hyggelig, det, selv om det viktigste er at vi vinner. Det er hyggelig å bidra, men jeg legger ikke så mye i det etter åtte kamper, sier Zuccarello til Nettavisen.

Zuccarello har nå seks poeng på åtte kamper. Etter fire mål og null assist på de sju første kampene, kom det to assists mot Arizona.

- Jeg er litt skuffet, egentlig. Det er jo målscorer jeg er, sier Zuccarello med et ironisk smil.

Holder han dette tempoet framover, kan han slå sin personlige bestenotering på 59 poeng - noe som vil være en enorm prestasjon den første sesongen etter hans alvorlige hodeskade.

Nydelig håndleddsskudd

Det var imidlertid Arizona som tok ledelsen i Madison Square Garden.

Mot slutten av første periode sendte Martin Hanzal pucken fram til en fremadstormende Max Domi, som entret Rangers-sonen før han spilte pucken videre til Klas Dahlback.

Svensken nølte ikke, men sendte et raskt og meget hardt håndleddsskudd mot Henrik Lundqvist, og overvant den 33 år gamle stjernekeeperen til hjemmelaget.

KLAS DAHLBACK satte inn 1-0 for Arizona i første periode.

Scoringen var ikke spesielt fortjent, men det er heller ikke spesielt relevant i ishockey.

Scoringen var bare den andre noensinne i NHL for Dahlback, en 24 år gammel back som Coyotes fikk i en trade med Chicago Blackhawks forrige sesong.

Målet så ut til å gi Rangers en støkk, for Arizona overtok initiativet resten av perioden.

- Vi skaper ikke så mye i starten. Vi er mye i sonen til det andre laget, og jeg føler at vi er et mye bedre lag. Selv da vi lå under med ett, følte jeg at vi ville komme til å vinne, forteller Zuccarello til Nettavisen.

- Arizona kommer litt ut av systemet sitt noen ganger. De har en del yngre spillere som flyr litt overalt, så det er vanskelig å ha kontroll på dem hele tiden. De har gode ferdigheter, men jeg følte at vi egentlig hadde full kontroll, legger han til.

Drømmepasning av Zuccarello

Midtveis i andre periode utlignet Rangers, og da spilte Mats Zuccarello en sentral rolle.

28-åringen fra Hasle kom inn i Arizonas sone helt ute ved høyresiden før han stoppet opp og slo en vidunderlig pasning foran mål, der Chris Kreider kastet seg fram og styrte pucken inn i nettmaskende for sin første - og svært etterlengtede - scoring for året.

Se pasningen her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):


Kreider scoret 21 mål forrige sesong, nest mest av alle i Rangers, så det er viktig for broadwaylaget å få ham i gang. Og er det noen som kan få lagkamerater i gang, er det Mats Zuccarello.

Selv gir han hele æren til Kreider.

- Det er bra gjort av Kreider å kjempe seg forbi mannen sin. Da er det bare for meg å holde i pucken litt og prøve å finne ham, sier Zuccarello.

Dette var faktisk hans første assist denne sesongen, utrolig nok. Så langt har oslogutten vært flinkere til å score mål (han har fire av dem) enn lagkameratene.

Smith ga mer enn smuler

To minutter og 5 sekunder ut i tredje periode kunne Kevin Hayes styre inn sitt andre mål for sesongen, med en backhand opp i nettaket i det tomme buret som Mike Smith etterlot seg da han lette etter bringebær bak målet.

Coyotes-keeperen er normalt god til å behandle pucken med spaken sin, men denne gang gikk det ikke som planlagt.

Uflyten som har forfulgt Zuccarello på assistfronten, ser virkelig ut til å ha stukket av, for han fikk et nytt målpoeng snaut fire minutter senere.

Det kom med en enkel pasning langs blålinja til Keith Yandle, som hadde en solid porsjon flaks da hans skudd gikk via to Arizona-spillere før det passerte Mike Smith og gikk i mål til 3-1.

Dette var Yandles første scoring for året, og Zuccarellos sjette poeng. Han leder dermed den interne poengligaen i Rangers, ett poeng foran Keith Yandle, J.T. Miller og Derek Stepan.

Helt på tampen satte Rick Nash inn 4-1, hans første mål for sesongen, i åpent mål. Det vil si, han ble hektet og dermed nektet, men målet ble likevel tildelt ham.

Nash scoret 42 mål forrige sesong, men hadde et tettere forhold til stolpene enn nettmaskene så langt denne høsten.

- Jeg har følt meg bra hele tiden, egentlig. Jeg føler meg sterk og rask. Det var bare et tidsspørsmål før målet kom, sier Rick Nash.

Seieren førte New York Rangers til toppen av Metropolitan Division med elleve poeng etter åtte matcher. Lagene bak har dog spilt færre kamper. Rangers har 74 kamper igjen av grunnserien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere