*Nettavisen* Sport.

Zuccarello setter superstjernen i skyggen

TO NYE POENG: Både Mats Zuccarello og New York Rangers fikk med seg to poeng hjem fra Columbus natt til lørdag, norsk tid. Foto: Robert Leifheit (Reuters / NTB scanpix)

Mats Zuccarello har gjort flere poeng på to kamper enn Rangers' nye stjerne har gjort på ni.

22.03.14 09:23

COLUMBUS - NY RANGERS 1-3:

Martin St. Louis vant poengligaen for hele National Hockey League (NHL) forrige sesong, og kom til New York Rangers fra Tampa Bay Lightning rett før overgangsvinduet stengte i begynnelsen av mars.

Så langt har meritterte St. Louis bare gjort tre poeng på sine ni kamper for Broadway-klubben.

Om marginene hadde vært snillere med den ferske OL-mesteren, ville han selvfølgelig ha produsert flere poeng, men faktum er uansett at han på ni kamper står med færre poeng enn Mats Zuccarello har levert på sine to siste kamper.

Nordmannen noterte seg nemlig for to nye assists da New York Rangers vant den særdeles viktige bortekampen mot Columbus Blue Jackets natt til lørdag.

- Dette var en ordentlig krigermatch! Det var ikke mye finspill, men en utrolig viktig seier, sier Zuccarello til Nettavisen.

Sluttspilldrama

Han har definitivt rett i det. Blåjakkene er en direkte konkurrent til Rangers i kampen om en sluttspillplass i den vestre avdelingen.

Før denne 3-1-seieren lå Rangers på den åttende og siste sluttspillplassen. Nå gikk Zuccarello og lagkameratene forbi Columbus og tok tilbake tredjeplassen i Metropolitan Division.

NHL har innført et nytt system denne sesongen, hvor de tre beste i hver divisjon går til sluttspill sammen med de to beste av de ti øvrige lagene i Atlantic og Metropolitan, som kommer med gjennom såkalte wild card-plasser. Nå er det Columbus som ligger på den siste wild card-plassen.

New York Rangers har spilt 71 av sine 82 grunnseriekamper, mens Columbus har unnagjort 70. Også Detroit Red Wings og Washington Capitals truer bakfra.

HTML EMBED

(Høydepunkter med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no)

Selvkritisk Zucca

Kampen mot Columbus ble derfor heit som en skogbrann. Dommerne delte ut rikelig med femminuttere for slåssing og tominuttere for roughing underveis.

Nick Foligno ga Columbus en 1-0-ledelse 1,12 minutter ut i tredje periode, men Derek Stepan svarte med 1-1 bare 44 sekunder senere. Deretter var Zuccarello involvert med en andreassist da Derick Brassard ga Rangers ledelsen.

Zuccarello noterte seg for sitt andre poeng for kampen da han hjalp Carl Hagelin med å sette inn 3-1 i tomt bur helt på tampen.

- Min egen innsats har vært bedre. Den var ikke helt 100, men vi vinner, så det er bra, sier en selvkritisk Zuccarello til Nettavisen.

Han har imidlertid ingenting å skamme seg over. Som vanlig leverte han en solid kamp defensivt, og han har som nevnt gjort fire poeng på sine to siste kamper. Totalt står Mats Zuccarello med 49 poeng på 66 kamper denne sesongen.

P.S. Mats Zuccarello topper fremdeles den interne poengligaen i New York Rangers. Hans 49 poeng er ett mer enn Derek Stepan på andreplass.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag