Zuccarello skadd da Rangers vant

MATS ZUCCARELLO blir truffet i hodet av pucken etter et skudd fra lagkamerat Ryan McDonagh etter 15,20 minutters spill av første periode.

MATS ZUCCARELLO blir truffet i hodet av pucken etter et skudd fra lagkamerat Ryan McDonagh etter 15,20 minutters spill av første periode. Foto: NHL.com (Viaplay.no)

Mats Zuccarello ble truffet i hodet av pucken.

25.04.15 07:39

N. Y. RANGERS - PITTSBURGH 2-1 (4-1 I KAMPER):

NEW YORK (Nettavisen): Da Carl Hagelin kom seg i skuddposisjon og lynraskt slengte pucken forbi Marc-Andre Fleury, strømmet alle spillerne i New York Rangers til svensken i full jubel.

Alle bortsett fra Mats Zuccarello.

Mens lagkameratene feiret seiersmålet som sendte Rangers videre til andre runde av sluttspillet, og Pittsburgh Penguins ut i sommerferie, hadde nordmannen forlatt kampen for lenge siden.

Puck i hodet

Zuccarello ble rammet av et skudd som endte med at pucken traff ham på venstre side av hjelmen i første periode, og hadde åpenbare smerter da han skøytet mot benken.

Han forlot benken med fire minutter igjen av første periode og spaserte inn i garderoben.

New York Rangers annonserte i starten av andre periode at oslogutten ikke ville komme tilbake på isen, men oppga ikke flere detaljer om skaden.

Etter kampen opplyste Rangers via sin twitterkonto at Zuccarello blir undersøkt og at det ikke er annen informasjon tilgjengelig ennå.

Scoret for Zuccarello

- Det var veldig kjedelig at han ble skadet der. Jeg tror vi viste mye karakter og at andre gikk inn på hans posisjon og spilte bra. Da vi scoret så sa jeg og Brassard at det var for Zucca. Det kunne like gjerne vært han som var der, sier Hagelin til Nettavisen.

- Zuccarello ble skadd i dag, så vi vant for ham. Han er en nøkkelspiller på dette laget og vi tok ansvar da vi mistet ham, tilføyer den svenske matchvinneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIDLIG I GARDEROBEN: Mats Zuccarello måtte forlate isen allerede i første periode i nattens sluttspillkamp mot Pittsburgh Penguins. Foto: Bruce Bennett (Afp / NTB scanpix)

Derek Stepan scoret New York Rangers' første mål, som kom tidlig i åpningsperioden, etter assists av Dan Boyle og Derick Brassard.

Nick Spaling utlignet til 1-1 mot slutten av andre periode, assistert av Steve Downie og Sidney Crosby.

Seiersmålet til Carl Hagelin kom 10,52 ut i første overtidsperiode, etter godt forarbeid av Dominic Moore. Også Ryan McDonagh fikk assistpoeng her.

New York Rangers vant 4-1 i kamper mot Pittsburgh. Mats Zuccarello noterte seg for assist i de to første kampene og har to poeng etter fem sluttspillkamper.

Nå er det store spørsmålet hvor alvorlig skaden er og hvor fort han kan komme tilbake på isen. Lagets neste trening er på mandag.

Tette kamper

Broadwayklubben møter enten Washington Capitals eller New York Islanders i andre runde av sluttspillet. Capitals leder 3-2 i kamper mot Islanders før lagenes sjette kamp.

Rangers ble det andre laget i årets sluttspill som har tatt seg videre så langt. Anaheim Ducks tok seg videre tidligere denne uka etter å ha slått Winnipeg Jets 4-0 i kamper.

Selv om Rangers tok seg videre etter kun fem kamper, var det ingen tvil om at Penguins var med for fullt hele veien. Alle kampene ble avgjort med kun ett mål, og to av dem trengte spilleforlengelse.

- Det er et steg i riktig retning. Det er forskjellig fra i fjor hvor vi inne i garderoben forventet mye fra oss selv, men folk utenfor ikke forventet at vi skulle gjøre mye. Det var bra at vi ga svar på tiltale her i første runde, og vi klarte å slå ut et veldig godt hockeylag, sier Marc Staal.

Stoppet superstjerner

En ting som var sikkert var at Rangers ikke hadde lyst til å gi Penguins nytt håp. Målvakt Henrik Lundqvist sto en ny god kamp og reddet hele 37 av 38 skudd.

Nøkkelen til å vinne serien for Rangers var å sørge for at Pittsburgh sine stjernespillere Sidney Crosby og Jevgenij Malkin ikke produserte. Crosby dominerte kamp nummer to, den eneste Penguins vant, men ble stoppet av Lundqvist da det gjaldt som mest i kamp nummer fem.

Malkin hadde det enda verre. Han fikk ikke et eneste målpoeng i hele sluttspillserien.

- Hvis du kan holde en av superstjernene deres til null poeng så vet du at du gjør det bra. Jeg må berømme backene våre og «Henke» så klart, sier Hagelin til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.