RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zuccarello skal lære av «ligaens beste»

SAMMENLIGNES: Martin St. Louis (til venstre) fikk sitt gjennombrudd i NHL som 26-åring - akkurat som Mats Zuccarello har gjort denne sesongen.
SAMMENLIGNES: Martin St. Louis (til venstre) fikk sitt gjennombrudd i NHL som 26-åring - akkurat som Mats Zuccarello har gjort denne sesongen. Foto: ELSA (AFP / NTB scanpix)
Unik mulighet for Norges eneste NHL-spiller.

NY RANGERS - DETROIT 3-0:

NEW YORK(Nettavisen): Hvis det er én spiller som har vist at det er mulig å lykkes i NHL til tross for at man er liten av vekst, så er det Martin St. Louis.

Kanadieren på 172 centimeter har vunnet Stanley Cup med Tampa Bay Lightning og vært poengleder i ligaen i to sesonger, senest i fjor. I en alder av 38 år holder han fortsatt koken med 61 målpoeng på 62 kamper.

Allerede i fjor begynte sammenligningene mellom St. Louis og Norges eneste NHL-spiller, Mats Zuccarello Aasen. Begge er korte av vekst, ingen av dem ble draftet av et NHL-lag og de fikk sine gjennombrudd da de var godt inne i 20-årene.

Brad Richards var blant dem som så likhetene mellom de to spillerne og han er i god posisjon til å uttale seg. Han har nemlig spilt med begge to.

Sammenligningene kommer nok ikke til å stoppe med det første nå som St. Louis og Zuccarello er blitt lagkamerater i New York. Tirsdag 5. mars ble St. Louis hentet til Rangers i bytte mot kapteinen Ryan Callahan og to valg i NHL-draften.

På spørsmål om han kommer til å prøve å lære noe av St. Louis mens han er i Rangers kommer svaret fra Zuccarello kjapt.

- Selvfølgelig.

- Kanskje best i ligaen

Selv vil ikke Zuccarello dra sammenligningen med St. Louis, men han innrømmer at det er stas å få den meritterte spilleren i troppen.

- Sammenligningen med ham er det vel mer dere som har dratt, men det er klart det er kult å ha ham her. For oss som ikke er så store og svære så er det jo ålreit å se at han er den som kanskje har vært best i ligaen de siste fem årene, sier Zuccarello til Nettavisen.

Også Henrik Lundqvist tror at Zuccarello kan ha godt av å spille sammen med St. Louis.

- Jeg tror St. Louis er en inspirasjon for ham. De er på samme størrelse og spiller på en lik måte. Han er en inspirasjon for alle, men fremfor alt for små spillere som Zuccarello, sier Lundqvist til Nettavisen.

Se høydepunktene fra kampen mot Detroit Red Wings her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):


Hard kamp

Etter seieren mot Detroit klatret Rangers til 2. plass i Metropolitan Division. Philadelphia Flyers ligger på 3. plass, bare ett poeng bak med én kamp mindre spilt.

Med kun en måned igjen av grunnspillet har Rangers et godt utgangspunkt såfremt de ikke snubler i de kommende oppgjørene.

- Det er viktige kamper fremover nå. Det er et tett løp for å komme inn i sluttspillet. Vi er i førersetet og det er vel egentlig bare opp til oss selv. Vi er på hugget i hver kamp og vi har et bra lag nå, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers spiller sin neste kamp natt til onsdag mot Carolina Hurricanes på bortebane. Deretter følger to nye bortekamper mot Minnesota Wild og Winnipeg Jets natt til fredag og lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere