*Nettavisen* Sport.

Zuccarello stoppet fallet til Rangers

HER SETTER Mats Zuccarello personlig rekord ved å score i sin tredje kamp på rad i NHL. Målet ga New York Rangers ledelsen 1-0 mot Edmonton Oilers. Foto: Julie Jacobson (Ap / NTB scanpix)

Nordmannen hater å tape. Da er det like greit å sørge for å unngå det.

16.12.15 04:35

N.Y. RANGERS – EDMONTON 4-2:

NEW YORK (Nettavisen): Åtte av de siste ti kampene til New York Rangers hadde endt med tap før Edmonton Oilers kom til Madison Square Garden natt til onsdag.

Det er brutalt for et lag som har vært i henholdsvis finale og semifinale de to siste sesongene, og som åpnet sesongen med 16 seirer på de 25 første matchene.

Rangers har vært i fritt fall og gått fra en komfortabel ledelse i Metropolitan-divisjonen til å ligge på tredjeplass før det andre møtet med Edmonton på fire dager. Det første endte med et 5-7-tap for Rangers.

Noe å hate

Det er mange som sier at de hater å tape. Det er mange som tror at de hater å tape. Mats Zuccarello hater å tape. Intenst.

- Jeg tror de fleste her er ganske lei av å tape. Det har blitt mange tap i det siste, sier Mats Zuccarello.

Og da er det like greit å ta ansvar selv, tenkte han kanskje, idet han 5,04 minutter ut i sin 32. kamp siden sesongstarten 7. oktober fikk pucken i god posisjon og sendte den med ekspresstoget til nettmaskene bak Anders Nilsson i Oliers-buret.

Scoringen var nordmannens 14. for sesongen. Zuccarello har nå scoret i tre kamper på rad – for andre gang i NHL-karrieren. Forrige gang han gjorde det var i desember 2013.

Se målet her:

Målmaskin

14 mål på 32 kamper er oppsiktsvekkende for 28-åringen fra Hasle, som trengte hele sesongen i fjor – 78 kamper – på å score 15 mål.

Rekorden hans i NHL er 19 mål, som han scoret på 77 kamper sesongen 2013/14.

Den rekorden står for fall, får man tro.

Denne sesongen er Mats Zuccarello tross alt den beste målscoreren til New York Rangers, i tillegg til at han også er den beste poengplukkeren.

Selv er Mats svært zuccarellosk i sin tilnærming til en eventuell målrekord.

- Jeg har gått igjennom kalde perioder før. 19 må være en målsetting. Mer enn det får være en bonus, sier Zuccarello.

Norskættet Rangers-debutant

14,48 minutter ut i andre periode utlignet Taylor Hall til 1-1 med en scoring mens Edmonton var i overtall. 24-åringen, som var førstevalget i draften i 2010, har dermed gjort 15 mål og 35 poeng denne sesongen.

New York Rangers tok tilbake ledelsen snaut tre minutter senere, da et slagskudd fra Dylan McIlrath gikk i mål. Dette var 23-åringens første scoring i NHL.

Edmonton utlignet enda en gang, også denne gang i andre periode. Scoringen kom da Ryan Nugent-Hopkins ble forært pucken av Rangers-debutanten Brady Skjei. Oilers-senteren spilte den videre til Jordan Eberle, som var nådeløs alene med Henrik Lundqvist og svippet inn 2-2.

En grusom opplevelse for norskættede Skjei, som kom inn i laget fordi rutinerte Dan Girardi er skadet og som hadde klart seg bra fram til denne blemmen.

Med litt hjelp fra venner

- Det er viktig for oss å stå opp for ham og komme tilbake igjen. Det er sånt som skjer. Alle har gjort sånne blemmer før, sier Zuccarello til Nettavisen om tabben til Skjei.

- Det er ikke lett å spille sin første kamp i NHL. Jeg synes han gjør det utrolig bra, legger nordmannen til.

Klikk på bildet for å forstørre.

DEBUTERTE: Norskættede Brady Skjei spilte sin først kamp for Rangers. Han gjorde sakene sine bra, bortsett fra tabben som førte til at Edmonton utlignet til 2-2. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

New York Rangers tok heldigvis for Skjei tilbake ledelsen før perioden tok slutt.

Også denne gang var Zuccarello involvert. Fra sin playmakerposisjon ved blålinja spilte han fri Rick Nash foran mål i et overtallsspill, og Nash tok med seg pucken dit den hører hjemme. I mål. På ren vilje.

Assisten til Zuccarello brakte ham opp på 27 poeng denne sesongen. Han har gjort fem poeng på de tre siste kampene.

Satte pris på Zuccarello-ros

Jesper Fast satte inn 4-2 i tomt bur helt på tampen, slik at både Zuccarello og Brady Skjei kunne koste på seg noen smil etterpå.

- Skjei og Dylan McIlrath spilte bra. McIlrath blir bare bedre og bedre. Og vi vinner til slutt - det er det som teller, konkluderer Zuccarello overfor Nettavisen.

Skjei var rimelig godt fornøyd med debuten sin selv.

- Jeg synes jeg spilte en solid kamp helt til jeg gjorde den tabben i andre periode, men bortsett fra den synes jeg det gikk bra, sier Brady Skjei til Nettavisen.

- Zuccarello var imponert over deg.

- Var han? Bra! Det er deilig å høre! Alle gutta kom bort til meg med gratulasjoner etter kampen, så det er hyggelig, sier Skjei.

- Og det stemmer at du er norskættet?

- Ja. Navnet mitt er fra Norge. Oldefaren min kom derfra. Jeg vet ikke hvor i Norge det er fra, men jeg skal faktisk til Norge til sommeren.

Enda et Zuccarello-poeng

Seieren mot Edmonton Oilers løfter Rangers tilbake på andreplass i Metropolitan, ettersom New York Islanders tapte for Florida Panthers natt til onsdag. Det er to poeng opp til Washington Capitals, men divisjonslederen har tre kamper færre spilt enn Rangers.

P.S. Norskættede Brady Skjei ble draftet av New York Rangers i 2012, som nummer 28 i første runde. Backen har spilt 27 kamper og bidratt med elleve poeng for farmerlaget Hartford Wolf Pack denne sesongen. Han er den første spilleren med draktnummer 76 i Rangers’ historie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag