RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zuccarello tar selvkritikk

SKUFFET: Mats Zuccarello.
SKUFFET: Mats Zuccarello. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
- Jeg spiller ikke bra. Jeg vet ikke hvorfor, sier Mats Zuccarello.

NEW YORK (Nettavisen): To seirer på de åtte siste kampene er den begredelige fasiten for laget til Mats Zuccarello, New York Rangers.

Det er langt under forventning for et lag som har vært i finale og semifinale i NHL de siste to sesongene og som fremdeles er et av elitelagene i verdens beste hockeyliga.

- Vi er nødt til å finne en måte å vinne på. Spesielt jeg. Jeg spiller ikke bra. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg er nødt til å gjøre en bedre jobb med å komme meg til målet og gjøre en bedre jobb rundt målet, sier Mats Zuccarello til New York Post.

- Jeg må jobbe videre med det, konkluderer 28-åringen fra Hasle i Oslo.

Knallstarten ikke fulgt opp

Zuccarello startet sesongen forrykende og gjorde ti mål og totalt 21 poeng på de første 20 kampene denne sesongen. I løpet av de ni siste matchene har han gjort ett mål – null assists.

Han har overfor Nettavisen nektet å skylde på det knallharde kampprogrammet.

Nordmannen leder fortsatt klubbens interne poengliga med sine 22 poeng, på 29 kamper, og er dessuten ikke alene om å underprestere den siste tiden.

Chris Kreider har bare lagt igjen to poeng på sine elleve siste kamper. Rick Nash har null mål og to assists på de seks siste kampene. Kevin Hayes har bare én assist på de åtte siste kampen.

Selv om Derek Stepan kun har gjort seks mål og tolv poeng på 23 kamper denne sesongen, er savnet av lagets andresenter merkbart. Stepan er ute av spill på grunn av en ribbeinsskade og har gått glipp av de seks siste kampene. Rangers har tapt fire av dem.

- Hele lagets ansvar

Trener Alain Vigneault, som fredag leder et lag i NHL for 1000. gang i karrieren, forteller til New York Post at han har snakket med spillerne sine om tørken.

- Dette er hele lagets ansvar. Det er ikke én spiller. Vi har fått opp puckinnehavet og tilbringer mer tid i motstanderens sone, men vi har ikke skapt så mange sjanser og definitivt ikke så mange mål, sier Vigneault.

Rangers har bare scoret 15 mål på sine åtte siste kamper. Det er et beskjedent snitt på 1,88 mål per kamp. De første 21 kampene denne sesongen nettet broadwayklubben 3,14 mål per kamp.

Washington Capitals har nå overtatt ledelsen i Metropolitan-divisjonen, med 40 poeng på 27 matcher, mens New York Rangers har falt ned til andreplass med sine 39 poeng på 29 matcher. Det er kun to poeng ned til New York Islanders på tredjeplass.

Heldigvis for Rangers er det et gap på sju poeng ned til fjerdeplassen, som ikke nødvendigvis vil holde til en sluttspillplass. Det er de tre beste lagene i hver divisjon som går til sluttspill, sammen med de to beste av de øvrige lagene i hver avdeling.

Natt til lørdag spiller New York Rangers bortekamp mot Edmonton Oilers. Da skal lagets forrige manager, norskættede Glen Sather, hedres for sin innsats som manager for Oilers på 80-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere