Zuccarello «uheldig» da Rangers tapte

POENGLØS: Mats Zuccarello og New York Rangers fikk ikke med seg poeng fra møtet med San Jose Sharks.

POENGLØS: Mats Zuccarello og New York Rangers fikk ikke med seg poeng fra møtet med San Jose Sharks. Foto: Christopher Pasatieri (Afp / NTB scanpix)

Mats Zuccarello havnet i fokus da New York Rangers ble stoppet av både dommerne og en keeper i praktslag.

17.03.14 08:52

N.Y. RANGERS - SAN JOSE 0-1:

NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers hadde gode muligheter innledningsvis mot San Jose Sharks natt til mandag, men blåtrøyene fikk et vondt baklengsmål idet de skulle feste grepet om både kampen og sluttspillplass.

I overtallspill i første periode sendte Brad Richards i vei en pasning til Mats Zuccarello, men nordmannen fikk ikke kontroll på pucken. Dermed snappet San Joses Logan Couture den opp og scoret det som endte med å bli kampens eneste mål.

Sist gang disse to lagene møttes, ble det 2-9-tap for Rangers og dermed var det kanskje ikke rart at hovedtrener Alain Vigneault var noenlunde fornøyd med første periode tross et baklengsmål.

- Bortsett fra overtallspillet, hvor Zuccarello uheldigvis ikke klarte å holde pucken, så var alt vi gjorde i første periode bra, sa hovedtrener Alain Vigneault på pressekonferansen etter kampen.

Nordmannen selv mente det var bittert å slippe inn scoring på den måten.

- Det kommer en pasning og pucken spretter og, ja, det er litt flaksemål, men sånn er det, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Finner på underveis

New York Rangers hadde god grunn til å føle seg snytt etter kampen. Sent i andre periode prøvde Carl Hagelin å krangle pucken inn i mål, og TV-bildene viste at pucken sannsynligvis krysset streken. Men etter å ha tatt en lang titt mente NHLs videopanel at det ikke var tilstrekkelig bevis til å konkludere at pucken var i nettet, så Rangers fikk ikke godkjent scoring.

Verken spillerne eller de 18 000 tilskuerne i Madison Square Garden var spesielt fornøyde med avgjørelsen.

Etter kampen kom Vigneault med et stikk mot NHL-ledelsens retningslinjer for videodømming, men passet på å ordlegge seg litt forsiktig for å unngå bøter eller karantene.

- Dette er det ikke jeg som sier, det er noen venner av meg som sier det: De finner på reglene underveis.

Hagelin så ikke at pucken var inne med egne øyne, men han mente at TV-bildene var nok bevis.

-Jeg så bare reprisen på storskjermen og det var ganske åpenbart at den var inne, sier Hagelin til Nettavisen.

SÅ NÆR, SÅ NÆR: Her lurer Carl Hagelin pucken forbi Antti Niemi. Den gikk sannsynligvis i mål, men ingen TV-vinkler kunne bevise dette og dermed kunne heller ikke dommernes beslutning om at det ikke var scoring blir overprøvd. Foto: Christopher Pasatieri (Afp / NTB scanpix)


Solid undertallspill

New York holdt unna på den ene muligheten San Jose fikk i undertall, noe som betyr at Rangers har unngått baklengsmål de siste 21 gangene de har fått en utvisning. Rangers er det sjette beste laget i NHL i undertall så langt denne sesongen.

- Folk ofrer seg og dekker skudd. Vi spiller bra der, sier Zuccarello til Nettavisen.

Hagelin ville ikke snakke om undertallspillet av frykt for at det ville ødelegge den gode trenden.

-Det er dårlig karma hvis man snakker om det, sier Hagelin til Nettavisen.

HTML EMBED

(Video med tillatelse av Viasat og Viaplay.no)

Konkurrentene haler innpå

New York Rangers gikk inn i OL-pausen som et av de store formlagene i NHL med seks seirer på de siste sju kampene. Det var nok til en andreplass i Metropolitan Division, hvor de tre beste lagene går automatisk videre til sluttspillet under det nye formatet som ble lansert foran denne sesongen.

Men etter at Zuccarello og co. kom tilbake fra Sotsji, har det gått nedover for blåtrøyene fra Broadway. Tapet mot San Jose var det sjette tapet på de siste ti kampene og dermed har Rangers falt ned til fjerdeplass i Metropolitan Division.

- Vi må vinne. Vi kan ikke være fornøyd med at vi spiller en bra kamp. Tap er tap, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers ligger fortsatt på sluttspillplass, som det åttende beste laget i NHLs østre avdeling, men det kan fort endre seg. Detroit Red Wings har to kamper færre spilt enn Rangers og trenger bare to seiere for å passere dem på tabellen. I tillegg er Washington Capitals bare to poeng bak New York.

- Minst 2 mål på 40 skudd

Til tross for at Rangers har gjort fremskritt i det offensive spillet under lagets nye hovedtrener, Alain Vigneault, er det fortsatt langt opp til de største storscorerne i NHL. Hele 18 lag har scoret flere mål enn blåtrøyene.

- Vi må score mål på sjansene våre. Skyter vi 40 skudd, så skal vi ha minst to mål, sier Carl Hagelin til Nettavisen med sikte på kampen mot San Jose, hvor Rangers vant skuddstatistikken 41-29, men tapte selve kampen 1-0.

Martin St. Louis, som ble hentet til Rangers i bytte mot Ryan Callahan, har nå spilt syv kamper for blåtrøyene. Med sine 29 mål på 62 kamper denne sesongen, var det knyttet store forventninger til stjernespilleren, men han har ennå ikke scoret et eneste mål for New York.

- Viktige to poeng

8 av de siste 13 kampene New York har igjen av grunnspillet er på bortebane. Det kan vise seg å bli en fordel for Rangers, som har lyktes bedre borte enn på hjemmebanen i Madison Square Garden. Så langt denne sesongen har det blitt 20 seirer og 13 tap på bortebane, mens det hjemme i Madison Square Garden har det blitt 16 seirer og 20 tap, hvorav fire tap har kommet etter spilleforlengelse.

Nå starter en tre kamper lang bortetur for Rangers.

- På tirsdag (natt til onsdag norsk tid, red.anm.) møter vi Ottawa. Det er viktig å ta to poeng der, sier Hagelin til Nettavisen.

Zuccarello sier at til tross for de siste kampene, har laget fortsatt med den samme innstillingen.

- Vi må vinne, og det er ikke noe som har endret seg. Vi har sjansen, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers spiller sin neste kamp natt til onsdag norsk tid mot Ottawa Senators. Deretter følger Columbus Blue Jackets og New Jersey Devils natt til lørdag og søndag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.