Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zuccarellos klubb mest verdi NHL

Mats Zuccarellos New York Rangers er NHLs mest verdifulle klubb, ifølge magasinet Forbes.
Mats Zuccarellos New York Rangers er NHLs mest verdifulle klubb, ifølge magasinet Forbes. Foto: Vincent Carchietta (Reuters)
New York Rangers troner for første gang på elleve år på toppen av magasinet Forbes' liste over de mest verdifulle klubbene i NHL.

Mats Zuccarellos klubb har skjøvet Toronto Maple Leafs ned fra toppen etter at det canadiske laget har hatt førsteplassen i ti år.

Forbes beregner verdien av New York Rangers til 1,2 milliarder dollar (10,4 milliarder kroner), hårfint foran Montreal Canadiens med 1,17 milliarder dollar og Toronto Maple Leafs med 1,15 milliarder dollar.

De to amerikanske klubbene som følger nærmest Rangers er Chicago Blackhawks (925 millioner dollar) og Boston Bruins (750 millioner dollar). De er nummer fire og fem på totallista.

Ifølge Forbes er det opprustningen av Madison Square Garden for en milliard dollar og lagets sterke sluttspillresultater de siste sesongene som har økt verdien av New York Rangers.

Zuccarello hjalp Rangers til Stanley Cup-finale i 2014, mens han mistet det meste av sluttspillet forrige sesong som følge av en hodeskade. Rangers tok seg likevel til semifinale.

I høst har nordmannen kommet voldsomt tilbake og vært helt toneangivende i et lag som topper sin avdeling klart og konkurrerer om å være best i ligaen.

Maple Leafs har vært i sluttspill bare en gang siden 2004, og klubbens verdi er ifølge Forbes redusert med 12 prosent siste år. En del av dette kan imidlertid forklares med at den canadiske dollaren har falt i verdi mot den amerikanske.

Alle de fem mest verdifulle klubbene er blant ligaens seks opprinnelige medlemmer.

Verdien på de 30 lagene i dagens NHL beregnes til 505 millioner dollar (4,35 milliarder kroner) i snitt. Andreas Martinsens Colorado Avalanche er nummer 19 på Forbes-listen og verdsettes av magasinet til 360 millioner dollar. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!