RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zuccarellos Rangers knuste NHLs beste lag

UTKLASSING: New York Rangers feirer 5-0-målet mot Montreal Canadiens i tredje periode.
UTKLASSING: New York Rangers feirer 5-0-målet mot Montreal Canadiens i tredje periode. Foto: Alex Goodlett (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Flere gode nyheter er på vei.

NY RANGERS – MONTREAL 5-0

NEW YORK (Nettavisen): Da New York Rangers lot viktige spillere fra forrige sesongs sluttspill, som Anton Strålman, Benoit Pouliot og Brian Boyle forsvinne i sommer, var det fordi de var sikre på at de hadde erstatterne klare.

Men én etter én har bærebjelker som Ryan McDonagh, Derek Stepan og Dan Boyle blitt satt ut av spill, og Rangers har slitt med å ta poeng.

Nå ser det ut som det kan ha snudd for Rangers etter, at et nærmest skadefritt lag knuste Montreal Canadiens 5-0 natt til mandag norsk tid.

Gjestene har flest poeng i NHL akkurat nå, men natt til mandag var det Rangers som så ut som et topplag. Med seieren klatret New York-laget opp på sluttspillplass.

Og Mats Zuccarello lover at Rangers har mer på lager. Kaptein Ryan McDonagh er fortsatt ute med skade, men kan være tilbake innen kort tid.

- Han er en klassespiller i NHL, og en av våre beste spillere. Det er klart det hjelper på, sier Zuccarello til Nettavisen.

Ekstra hvile

Rangers fikk et par ekstra dager fri etter at kampen mot Buffalo, som skulle finne sted natt til lørdag norsk tid, ble flyttet til februar på grunn av snøvær. Det gjorde utslag mot et Montreal-lag som spilte mot Boston Bruins natten før, en kamp de vant 2-0.

- Vi visste at i kveld ville vi møtte det beste laget i NHL når man ser på poengene. Vi trengte enda en sterk laginnsats, og det var det vi fikk fra spillergruppa i kveld, sa hovedtrener Alain Vigneault på pressekonferansen etter kampen.

Solid forsvar

Blåtrøyene har slitt med å hindre motstanderen i å score mål denne sesongen, men de to siste kampene har både Henrik Lundqvist og andrekeeper Cam Talbot holdt buret rent.

I begge kampene vant Rangers skuddstatistikken med god margin, og Zuccarello sier lagets defensive struktur har mye av fortjenesten.

- Vi gjør ting riktig bak der, og vi hjelper hverandre. Det er ikke så stor strekk i laget. Det er strålende, sier Zuccarello til Nettavisen.

New York tok ledelsen 1-0 ved Dominic Moore etter 9,44 minutter i første periode. Derek Stepan doblet ledelsen kun 35 sekunder ut i andre periode. Martin St. Louis la på til 3-0 etter 15,33 minutter i samme periode. Carl Hagelin økte til 4-0 etter 1,40 i tredje periode. Da 4,36 minutter gjensto av kampen fastsatte Rick Nash sluttesultatet til 5-0.

Mats Zuccarello noterte seg for en assist på 5-0-målet til Rick Nash. Nordmannen hadde fem skudd på mål og spilte 16,20 minutter totalt.

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere