*Nettavisen* Sport.

Zuccas lagkamerat skjelt ut av egne supportere

UTSKJELT: «Er Martin St. Louis ligaens verste spiller?» spør Rangers-fansen, uten de helt store variasjonene i svaralternativene. Bildet er fra mandagens kamp mot Phoenix, med Mats Zuccarello i duell med en Phoenix-spiller mens St. Louis følger med. Foto: Seth Wenig (AP/Skjermdump)

- Han har nådd bunnivået med Rangers.

29.03.14 10:01

CALGARY FLAMES - NY RANGERS 4-3:

Martin St. Louis ble NHLs poengkonge sist sesong, med totalt 60 poeng (17 mål og 43 assists) for Tampa Bay Lightning.

I januar i år ble 38-åringen hentet til New York Rangers, i en trade som sendte Rangers-kaptein Ryan Callahan motsatt vei, men St. Louis har ennå til gode å imponere skikkelig i Mats Zuccarellos klubb.

Natt til lørdag tapte Rangers 3-4 for Calgary Flames, og Martin St. Louis er en av dem som fansens vrede går mest ut over.

Utvist i sluttminuttene
I sluttminuttene, mens Rangers jaget en utligning, dro nemlig 38-åringen på seg en klønete utvisning, hvilket altså betydde at Rangers måtte forsøke å score i undertall.

Det klarte de aldri, og dermed ble lagets rekke på fem strake seiere effektivt stoppet.

St. Louis fikk også et mål annullert på stillingen 1-0 til Flames, ettersom han sparket pucken inn i målet med skøytene.

- Jeg vil si at Martin St. Louis har nådd bunnivået med Rangers, skriver Rangers-blogger Kevin Delury etter kampen.

«Verste spilleren i ligaen»
Heller ikke nettforumet hfboards.com, et av de mest brukte diskusjonsforumene for NHL på internett, levner noen tvil om hva fansen mener om St. Louis' innsats.

På Rangers-fansens «post game talk», der det vanligvis blir lagt ut en spørreundersøkelse som kårer kampens beste spiller, er spørsmålet som i stedet blir stilt etter Flames-kampen dette: «Er St. Louis den verste spilleren i ligaen?»

Etterfulgt av 30 svaralternativer - alle «ja». «Nei» er ikke et alternativ.

Lundqvist-tabbe
I fredagens match i Canada scoret vertene Calgary Flames to ganger i første periode før Rangers våknet.

I løpet av de seks første minuttene av andre periode hadde Zuccarello og hans lagkamerater snudd kampen til 2-3, men vertene kom tilbake: først utlignet de ved Kevin Westgarth, før Rangers-målvakt Henrik Lundqvist forærte Flames deres 4-3-scoring.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

DUELL: Mats Zuccarello og NY Rangers måtte gi tapt for Calgary Flames. Foto: Derek Leung (AFP)


Åtte sekunder før andre periode var over, sendte nemlig Mike Cammalleri avgårde et skudd som den svenske, ellers så trygge, målvakten burde ha fullstendig kontroll på.

Men i et øyeblikk der konsentrasjonen glapp lot Lundqvist pucken gå forbi seg, og flere mål ble det ikke.

- Ingen unnskyldning
Etter kampen legger svensken seg flat.

- Det er bare et svakt mål, jeg skal ikke slippe den inn, sier han ifølge NY Daily News.

Lundqvist innrømmer at han lot seg distrahere av lagkameratenes svake spill, som førte til at vertene enkelt overtok pucken og kom til avslutningsmuligheter.

- Den er på meg. Vi føler oss alle bedre når vi har struktur, gjør gode beslutninger og kontrollerer banen - men jeg skal ikke legge skylden på noen for at jeg ikke stopper det skuddet, sier Lundqvist.

Mats Zuccarello fikk 15,40 minutter på isen for Rangers, uten å være delaktig i noen av lagets scoringer.

Rangers ligger fortsatt på andre plass i Metropolitan Division, der de tre beste lagene får spille i sluttspillet senere i vår.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.