RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BRAKK KJEVEN: Dereks Stepan fortsatte kampen mot Montreal etter å ha brukket kjeven.
BRAKK KJEVEN: Dereks Stepan fortsatte kampen mot Montreal etter å ha brukket kjeven. Foto: Al Bello (Afp)

Zuccas lagkamerat spilte med brukket kjeve

Rangers-stjernen Derek Stepan må på operasjonsbordet.

NY RANGERS – MONTREAL 2-3 (2-1 i kamper):

NEW YORK (Nettavisen): Før det var gått mer enn tre minutter i kampen mellom Montreal Canadiens og New York Rangers gikk det galt for en av lagets stjerner, Derek Stepan.

Mens 23-åringen så en annen vei, plantet Brandon Prust albuen sin i ansiktet til Stepan og sistnevnte ble liggende på isen. Etter å ha fått behandling av legene kom Stepan tilbake og spilte 17 minutter og 46 sekunder totalt. Bare tre løpere fikk mer istid hos Rangers.

Men på pressekonferansen dagen etter kampen overrasket Rangers-trener Alain Vigneault da han sa at Stepan brakk kjeven da Prust taklet ham og dermed spilte mesteparten av kampen med en alvorlig skade.

-Stepan brakk kjeven sin og i morgen etter operasjonen kommer vi til å vite mer om hvor lenge han blir ute, sier Vigneault til Nettavisen.

Legesjekk
Til tross for at legene tok en titt på Stepan ble det ikke oppdaget at han hadde brukket kjeven. Vigneault sier han først fikk rede på skadens omfang dagen etter kampen.

-Legene så på ham. Jeg vet ikke om de gjorde noe ekstra. De tok en ekstra sjekk etter kampen og i dag tidlig, og jeg fikk vite det i dag tidlig, sier Vigneault til Nettavisen.

Stepan fortsatte i fint driv resten av kampen og det var grunnen til at Vigneault ikke stilte spørsmålstegn ved formen hans.

-Jeg spurte ikke og han bare spilte videre, sier Vigneault til Nettavisen.

Stepan hadde assist på 2-2 scoringen til Chris Kreider kun sekunder før slutten av tredje periode.

Spillermangel
Skaden til Stepan kunne ikke kommet på et verre tidspunkt for Rangers. Derick Brassard, rekkekameraten til Mats Zuccarello, er fortsatt ute med skade og hans status før den fjerde sluttspillkampen natt til søndag er ikke klar.

I tillegg kan Dan Carcillo forvente seg en lang utestengelse etter at han dyttet til en dommer i gårsdagens kamp. Dermed er det mulig at Rangers må sende innpå mange uerfarne spillere i den neste kampen mot Canadiens.

-De spillerne vi har på laget er klare hvis vi trenger dem. Det er ingen tvil om at Dan (Carcillo) ikke kommer til å spille mer. Det finnes ingen unnskyldning for det han gjorde, sier Vigneault til Nettavisen.

Det ble ingen utvisning på Prust for den sene taklingen på Stepan, men NHL skal nå se nærmere på hendelsen. Carcillo fikk utvisning kort tid senere i perioden da han prøvde å hevne seg på Prust, og Vigneault er fortsatt irritert over at dommerne ikke så hva Prust gjorde mot Stepan.

-Hvis dommerene ser den taklingen så får vi fem minutter i overtall og da ville ikke Carcillo blitt satt i den situasjonen som han var i, sier Vigneault til Nettavisen.

Den neste kampen mellom Canadiens og Rangers spilles natt til mandag norsk tid i Madison Square Garden. Deretter blir det ny kamp i Montreal natt til onsdag norsk tid.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere