Gå til sidens hovedinnhold

Vipers-krise etter smitteutbrudd: - Aldri opplevd før

Champions League-mesteren står i en merkelig situasjon før onsdagens seriekamp mot Flint Tønsberg.

Tirsdag kom sjokkbeskjeden om at fem av Norges spillere og støtteapparat har testet positivt, og at flere fortsatt ventet på svar på PCR-testene.

Smitten dukket opp etter forrige ukes samling med landslaget, hvor Norges kvinner slo Slovenia både hjemme og borte. Samtlige var fullvaksinert, men begynte å merke symptomer i helgen.

Vipers Kristiansand hadde seks spillere i landslagstroppen, og én er foreløpig bekreftet smittet. Laget møter Flint Tønsberg i Rema 1000-ligaen onsdag kveld, og kan risikere å møte opp uten innbyttere. Nettavisen viser Rema 1000-ligaen gjennom Amedias sportsportal Direktesport.no.

Se Vipers Kristiansand mot Flint Tønsberg fra 18:00 her!

- Vi kan ende opp med å spille kampen med syv spillere, så det kan bli interessant, sier Vipers Kristiansand-trener Ole Gustav Gjekstad til Nettavisen.

Gjekstad har senere bekreftet til NTB at kampen blir spilt, og at de har med seg syv utespillere og to målvakter.

Onsdag formiddag ble to nye smittetilfeller bekreftet til VG av landslagslege Nils Ivar Leraand.

– De to PCR-testene vi ventet på i går, var også positive. Dermed er det totalt sju personer i troppen, inkludert støtteapparatet som er positive. Alle er fullvaksinerte, og de har alle relativt milde symptomer, fra forkjølelse til mer influensalignende symptomer, sier han til avisen.

Les også: Koronasmitte på kvinnelandslaget i håndball

- Begynte å undre

Gjekstad forteller om stor usikkerhet i Vipers-troppen, og at spillerne reagerte med overraskelse da smitten ble bekreftet.

- Jeg har aldri opplevd å ha kun syv spillere tilgjengelig for kamp, nei. Vi har en kontinuerlig dialog med vårt medisinske støtteapparat, for å vite hva vi skal gjøre videre.

- Hvordan ble beskjeden om smitte tatt imot i troppen?

- Det er klart at mange ble overrasket over at man fortsatt kan være utsatt for det, og mange begynte å undre seg omkring sikkerheten med vaksinen. Man tenker jo at man er trygge hvis man er fullvaksinert, men dette viser jo at man fortsatt skal ta hensyn og være forsiktige med å slippe oss løs for mye, fortsetter Gjekstad.

Vipers har fått en fin start på sesongen, og de regjerende Champions League-mesterne står med fem seire og én uavgjort på de seks første kampene i Rema 1000-ligaen.

- Vi kommer absolutt til å spille kampen, selv om vi er tvunget til å stille med en tropp med kun syv spillere. Nå venter vi bare på klarsignal fra forbundet om hvordan ting blir.

Nettavisen har ikke maktet å få tak i landslagslege Nils Iver Leraand onsdag formiddag.

Han bekrefter derimot til VG at det nå er påvist to nye smittetilfeller etter at man har fått svar på testene som ble tatt tirsdag. Det er dermed totalt syv personer i troppen, inkludert støtteapparatet som er bekreftet smittet.

Slik ser du Rema 1000-ligaen

Nettavisen har gjennom Amedias sportsportal Direktesport Rema 1000-ligaen for menn og kvinner.

For å få tilgang til sendingene trenger du et abonnement med Nettavisen Pluss eller en annen Amedia-avis.

Direktesport: Få full oversikt over alle direktesendte håndballkamper

Onsdagens Vipers-kamp er en av sju direktesendte kamper onsdag kveld. Her finner du alle kampene.