RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Virpi dominerte

(FOTO: AP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Virpi Kuitunen tok full pott under dagens etappe i Tour de Ski

Virpi Kuitunen gjorde jobben på perfekt vis på nest siste etappe i Tour de Ski da hun vant fellesstarten over 10 kilometer, 4,5 sekunder foran Charlotte Kalla. Nå er Kuitunen 39 sekunder foran Kalla i sammendraget. Men spenningen er ikke over i Tour de Ski.

Snøvær
Det snødde tett og mange lagledere hadde jobbet for at rennet skulle gjøres om til enkeltstart, ettersom det var stor ulempe å ligge først i sporet. En av sammenlagtfavorittene svenske Charlotte Kalla falt på verst mulig tidspunkt i løpet, på toppen av en lang utforkjøring. Og det var i en periode sammenlagtleder Virpi Kuitunen kjørte knallhardt.

Derfor kunne ingen hindre at Kuitunen fikk flest bonuspoeng ved første passering inne på stadion. Heller ikke ved den andre innalgte sprinten kunne noen true Kuitunen. Ettersom hun også var først i mål tok hun tilsammen 45 bonussekunder i dag. Derfor var det bra for spenningen at Charlotte Kalla klarte å ta 10 bonussekunder ved målgang.

Spenning
Det er stilt spørsmålstegn ved skøyteformen til Kuitunen og hvor mye andre kan hente på henne oppover den bratte avslutningen i morgen. Formen til Kalla er det ikke tvil om oh hun er også kjent for å være meget sterk i padling. Derfor lever spenningen. Det er ventet at ingen andre kommer til å true de to i tet.

De norske jentene fikk det tungt utover løpet og best ble Kristin Størmer Steria på 9.plass 13 sekunder bak. Therese Johaug ble nummer 15 nærmere halvminuttet bak. Begge disse jentene har sin styrke i den avlsuttende bakken og regner med å kunne klatre mange plasser på sammenlagtlisten i morgen.

Astrid Jacobsen er fortsatt beste norske jente i sammendraget på 14. plass 3.21 minutter etter Kuitunen.

Se komplett resultatliste her:

Sammenlagliste i Tour de Ski her

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere