Gå til sidens hovedinnhold

Virusrammet Liv Grete starter sprinten

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Liv Grete Skjelbreid Poiree sliter med en lei virussykdom før kvinnenes 7,5 km sprint i morgen. Men tittelforsvareren fra Oberhof starter likevel åpningsdistansen.

TV 2 Nettavisen møtte Liv Grete Skjelbreid Poiree fredag ettermiddag, da hun var på vei til legesjekk og blodprøver på legekontorer i VM-arenaen i østerrikske Hochfilzen sammen med landslagslege Lars Korlsrud.

- Hun ville bare ta en sjekk for å se hvordan det ligger ann med sykdommen som har hemmet henne de siste to månedene, opplyser skiskytterenes landslagssjef Arne Idland til TV 2 Nettavisen.

Stod over trening
Liv Grete Skjelbreid Poiree stod over fredagens siste offisielle trening før VM-starten, og trente istedenfor for seg selv tidlig på morgenkvisten. Ifølge landslagslege Lars Kolsrud er VM-dronningen fra Oberhof rammet av en virussykdom som kan minne om kyssesyken.

- Liv Gretes sykdom er nært beslektet med kyssesyken. Viruset tar 15-20 prosent av energien hennes og hun kan ikke yte maksimalt. Det er ikke sånn vi vil ha henne, opplyser Lars Kolsrud til NTB.

Virussykdommen har preget Liv Grete de siste to månedene, noe som er forklaringen på de svake resultatene hennes denne sesongen. Seieren i Östersund er hennes eneste.

- Ingen dramatikk
Men både Arne Idland og kvinnenes landslagstrener Odd Lirhus avviser at det ligger noe dramatikk rundt legesjekken til det kvinnelige skiskytter-esset. Begge fastholder at hun starter i morgen.

- Det ligger ingenting dramatisk i at hun selv valgte å ta en grundigere legeundersøkelse i formiddagstimene i dag. Vi har nettopp snakket med lege Lars Kolsrud, og han bekrefter at hun kan gå åpningsdistansen i morgen, sier de to til TV 2 Nettavisen.

Nøktern optimist
Liv Grete Skjelbreid Poiree, som også var rammet av sykdom i forkant av fjorårets VM i tyske Oberhof, vil nå ta tiden til hjelp før hun avgjør den videre satsningen i Hochfilzen.

- Kommer denne virussykdommen til å prege henne i mesterskapet?

- Det er altfor tidlig å si. Alt vi kan si for øyeblikket, er at hun starter i morgen, svarer en hemmelighetsfull Arne Idland.

Liv Grete selv er nøktern optimist i forkant av skiskyttersprinten.

- Jeg blir veldig overrasket hvis det tar helt av lørdag, og har bare fokus på arbeidsoppgaver med den formen jeg har nå, sier Liv Grete, som går 7,5 km sprint sammen med Tora Berger, Ann Kristin Flatland og Gro Marit Istad Kristiansen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar