Det spanske sykkelforbundet (RFEC) har vært utsatt for kritikk etter at Alberto Contador ble frikjent. Nå tar foreningen for profesjonelle spanske sykkelryttere (ACP) bladet fra munnen. I en uttalelse har de bedt om mer respekt for deres ryttere, når det kommer til kampen mot doping.

- Våre ryttere deltar i UCI og WADAs antidopingprogrammer. I tillegg samarbeider de med spanske myndigheter for å hindre doping. De spanske rytterne samarbeider med sportsinstitutter i utviklingen av dopingprøver, og de gjør det de kan for å hindre doping, skriver ACP i en pressemelding ifølge cyclingnews.com.

Disse uttalelsene kommer etter at UCIs president, Pat McQuaid, har utalt seg kritisk etter at det ble kjent at Contador ikke blir straffet av det spanske forbundet. McQuaid kritiserte også spanske myndigheter etter at dopingsaken mot Contador kom ut i offentligheten i fjor. ACP forsvarer også det spanske sykkelforbundet.

- Omtrent alle ryttere som blir dømt av det spanske forbundet blir idømt toårig utestengelse og en bot på 70 prosent av deres lønn.

ACP forteller videre at dersom noen eksperter innen antidoping stiller spørsmål om spanske ryttere er rene eller ikke, burde de prøve å forandre arbeide innen antidoping. ACP hevder at det å si at spanske ryttere er dopet, er som å si at systemet ikke fungerer.