Visdomsord for Tippeligaen

Foto: AP/Scanpix

Norske klubbledere bør definitivt lese disse ordene fra Arsène Wenger!

30.09.09 08:24

Mens norske klubber bruker for mye penger på lønn, sluttavtaler og lignende, er Arsène Wenger på vei inn i sitt 14. år som manager i Arsenal takket være en helt annen filosofi.

Uakseptabelt
Franskmannen bruker ikke penger som klubben ikke har, og mener at hans viktigste oppgave som manager er å sørge for at klubben tjener penger.

- Suksess på banen er definitivt det viktigste, men suksess på banen kan ikke opprettholdes dersom du er i finansielle vanskeligheter. Jeg ville ikke følt at jeg gjorde jobben min ordentlig dersom vi tapte penger på slutten av en sesong, uansett hva som skjedde på den sportslige fronten, for på den måten setter du klubben i vanskeligheter og det kan ikke aksepteres av noen manager, etter min mening.

(Er du leder av en norsk fotballklubb, bør du lese forrige avsnitt én gang til. Er du en vanlig leser, kan du bare fortsette.)

Wenger, som om en snau måned runder 60 år, har ikke vunnet et trofé siden Arsenal vant FA-cupen i 2005, men han har gitt klubben et solid økonomisk grunnlag for sportslig suksess. Arsenal tjener faktisk mer penger enn noensinne, skriver The Independent.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Rekordoverskudd
Nettavisen skrev mandag at Arsenal har økt overskuddet sitt til 352 millioner kroner etter skatt i regnskapet som ble avsluttet 31. mai. Dette er 37 prosent mer enn forrige regnskapsår.

Dette overskuddet inneholder heller ikke salgene av Emmanuel Adebayor og Kolo Touré, som ble solgt til Manchester City for til sammen drøyt 410 millioner kroner.

Samtidig sitter klubben på flere av Premier Leagues aller mest talentfulle spillere. Jack Wilshere (17) ble for eksempel nylig utnevnt til ligaens aller største talent.

Passerer 13 år
Torsdag er det nøyaktig 13 år siden Arséne Wenger fikk manageransvaret i Arsenal. Han innrømmer at londonkluben «var litt gal» som utnevnte ham i 1996, da han kom fra en trenerjobb i fotballglemte Japan. Men Wenger har også sine kritikere; Klubben har som nevnt ikke vunnet noe siden 2005 og mange supportere mener at franskmannen er for gnien med pengesekken.

- Det stemmer at vi har penger og at folk bebreider meg for å ikke bruke penger. Det er ikke en personlig ting, det er bare det at jeg allerede har en stall som er sterk nok til å konkurrere. Hvis jeg skulle kjøpe nå, ville jeg uansett ikke ha funnet bedre spillere. Jeg vil ikke få et bedre lag. Det skyldes ikke at jeg er imot å bruke penger, jeg har ingenting imot å bruke penger, sier Wenger til The Independent.

Følg Arsenal - Olympiakos i Champions League direkte fra 20.45!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag