*Nettavisen* Sport.

Visepresidenten slutter også

Ikke nok med at fotballpresident Per Ravn Omdal gir seg. Heller ikke visepresident Jan Halstensen vil fortsette i sitt verv.

- Jeg har gitt beskjed til valgkomiteen at jeg ikke tar gjenvalg i styret. Jeg har vært med i styret i 12 år, og hatt verv i NFF i 20 år. Det er lang tid, sier Jan Halstensen til TV 2 Nettavisen.

- Frykter du at toppen av den norske fotballorganisasjonen vil stå ribbet igjen nå som både presidenten og visepresidenten slutter samtidig?

- Nei, det finnes masse flinke mennesker som kan overta og gjøre en utmerket jobb. Valgkomiteen vil sikkert gjøre et bra arbeid med å finne et slagkraftig styre, sier Halstensen.

Fleste vil fortsette

Leder av valgkomiteen, Grethe Hesselberg, har plutselig fått en gedigen oppgave i hendene med å komponere en ny toppledelse før tinget i Molde i mars.

- Vi har en stor utfordring foran oss nå, ja – kanskje større enn vi hadde regnet med i utgangspunktet, sier Hesselberg til TV 2 Nettavisen.

Hun opplyser at også styremedlem Monica Harsvik gir seg, mens de øvrige (Sondre Kåfjord, Mette Hammersland, Torild H. Standal, Geir P. Solstad og Olaf B. Styrvold) har gitt beskjed om at de stiller seg til disposisjon.

Kvinne?

Hesselberg har en klar oppfatning av hvilke egenskaper valgkomiteen vil se etter hos en ny president.

- Det er viktig at man har et totalbilde av hele organisasjonen, det vil si at man har fokus både på topp, og breddeidrett. I tillegg må presidenten være en god lagbygger, understreker hun.

- Er tiden inne for en kvinne på toppen?

- Det er en del av den diskusjonen vi må ta. Men jeg er ikke opptatt av kjønn, bare av person og egenskaper.

Den neste presidenten kan finnes blant de som sitter i dagens styre, men det er ingen automatikk i at en av de to visepresidentene (Halstensen / Kåfjord) vil få opprykk.

- Nei, i vår organisasjons historie finnes det knapt nok et eksempel på at en visepresident har blitt president, sier Hesselberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.