Gå til sidens hovedinnhold

- Viser at jeg er menneskelig

Bronse i VM og pallplasser i klassikerne er en dårlig sesong for Fabian Cancellara.

Fabian Cancellara er en maskin, det er det ingen som helst vil om. Men i 2011 virket ikke maskineriet å være like velsmurt som vanlig.

Sveitserens form virket å være i anmarsj da han vant San Benedetto del Tronto-tempoen i Tirreno-Adriatico i forkant av de store klassikerne. Men etappeseieren var en parentes for 30-åringen. Større oppgaver ventet.

Klassikerne med brosteinsunderlag er Spartacus’ store forse i ritt med fellesstart. I 2010 var Cancellara i det umulige hjørnet, og vant både E3 Prijs Vlaanderen, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

LES OM FLANDERN-ENDRINGENE:Skuffet over nye Flandern rundt

2011 gikk ikke like smertefritt.

- Den store seieren mangler
Sveitseren start glimrende med en andreplass i Milan-San Remo, rittet han vant tilbake i 2008. Leopard-rytteren fulgte opp med å gjenskape seieren i E3 Prijs Vlaanderen fra året før.

Men i rittene han vant med over minuttet ned til nærmeste motstander forrige sesong gikk det ikke som det skulle. Verken Flandern rundt eller Paris-Roubaix endte med Spartacus-seier.

- Den store seieren mangler, forteller Cancellara til det engelske Procycling-magasinet ifølge cyclingnews .

- De rittsituasjonene oppstod fordi alle så på meg eller syklet mot meg, det gjør vanskelige å få et godt resultat. Det er enklere å vinne ritt enn å forsvare seieren året etterpå, mener sveitseren.

Et dårlig år
Andreplasser i Milan-San Remo og Paris-Roubaix og tredjeplass i Flandern rundt er dog ikke verdens undergang. Men Cancellara er bortskjemt med seiere i denne typen ritt.

Mannen med fire tempoverdensmesterskap mistet også tittelen som verdens beste temporytter. Tyske Tony Martin viste seg som den sterkeste rytteren gjennom hele sesongen, i VM var tyskeren overlegen. Cancellara måtte ta til takke med bronse, 1 minutt og 20 sekunder bak Tony Martin.

LES OGSÅ:Cancellara vil gjenerobre tempotronen

- Sesongen viser at jeg er menneskelig. På en måte tror jeg at vant mer i år enn da jeg vant ritt på ritt, for jeg viste at jeg kjempet helt til slutten – selv da jeg var helt utslitt, forklarer Cancellara.

- I verdensmesterskapet var jeg bedre forberedt på landeveisrittet enn tempoløpet, forklarer han. Man skal være klar over at Cancellara var utrolig nær en bronsemedalje også i landeveisrittet.

LES MER:Klarer du å skille disse to?

- Større motivasjon
Neste sesong er Cancellara en av få klassikerryttere i det stjernespekkede RadioShack-Nissan-laget. Sveitseren er den soleklare kapteinen foran vårklassikerne.

- Jeg må si at jeg er bedre motivert enn i fjor, forteller han.

- Jeg hadde det ikke forrige sesong. Jeg har ikke store forventninger foran neste sesong, men jeg har store mål. Det er min motivasjon og for det gir jeg alt, fortsetter Cancellara.

I tillegg til de «vanlige» målene, Flandern rundt og Paris-Roubaix, forteller han at Amstel Gold Race også er et av målene før Tour de France og de olympiske lekene.

Kommentarer til denne saken