Til høsten skal Liverpool nok en gang kjempe om å være en av de fire store, Manchester United skal ta opp kampen med serievinner Chelsea, og Manchester City skal bruke millioner på spillere. Den store forskjellen er at det ikke lenger er Canal+ som sender kampene i Norge, men TV 2.

Full krig med egne eiere
Det er fortsatt usikkert hvordan TV 2 vil pakketere sitt Premier League-tilbud på gammeldagse tv-skjermer uten nettkobling. Det er full krig mellom de indirekte eierne (Telenor eier 44,2 prosent av A-pressen som igjen eier halvparten av TV 2) av tv-selskapet og TV 2, og er du en heldig/uheldig abonnent på Canal Digital er det ikke sikkert du får sett Liverpool eller Manchester United med gamle tv-signaler.

Tilbud fra Mediehuset Nettavisen: Se fotball og tv-serier når du vil

Trøst til fotballhjerter
Etter det NA24 Propaganda erfarer er det likevel en stor trøst for alle med sine fotballhjerter i England (og muligens Wales) som eventuelt har Canal Digital-abonnement, eller ønsker å virkelig følge med på alt som skjer i Premier League. Alle kampene kommer nemlig til å bli vist på TV 2s web-tv. Det betyr sannsynligvis en løsning lik den kanalen har for Tippeligaen i dag hvor man kan bytte mellom flere kamper samtidig, og se høydepunktene fra alle kamper.

I praksis betyr det sannsynligvis at man kan gjennom deres kampsenter hvor man kan se en kamp i et hovedvindu, chatte med andre tittere og se videohøydepunkter etter hvert som de skjer. Ønsker man å se kampene på en moderne tv har de aller fleste tv-apparater i dag en inngang som gjør dette mulig direkte fra datamaskinen.

Les også: Telenor kjøper Canal+

Hvor mye vil det koste?
Selv om det ikke har blitt offentliggjort noen detaljer rundt prissettingen av dette på web kan man gå ut i fra at abonnementet Sumo GULL, som i dag gir tilgang til alt som ligger på TV 2 Sumo også vil gjelde Premier League. Prisen for dette er i dag 199 kroner per måned, eller 1799 per år. Et abonnement på det som kalles Sumo Sport koster 169 kroner per måned.