Gå til sidens hovedinnhold

Viser kjempeform før VM

Marit Bjørgen vant igjen, og dermed blir ikke forventningene foran VM noe lavere.

Marit Bjørgen vant 10 kilometeren i Drammen i det som var generalprøven før Ski-VM i Holmenkollen.

Bjørgen har vært overlegen gjennom hele sesongen, og det var ikke annerledes i dag. Hun ledet gjennom hele løpet, og ved målgang var Bjørgen 17 sekunder foran Justina Kovalczyk og 23 sekunder foran Aina Kaisa Saarinen.

Marit Bjørgens solide form har gjort henne den kanskje største favoritten i Ski-VM som starter neste uke. Noen har fryktet at hun har vært i form for tidlig, men dagens seier viser at den frykten var ubegrunnet.

- Det var veldig solid det Marit gjorde i dag. Hun trengte denne gjennomkjøringen for å komme helt på topp, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

- Vil gjøre en solid jobb i VM
De norske utøverne kommer fra et høydeopphold, og det var derfor spennende å se hvilke utslag det ville ha å si på formen.

Therese Johaug gikk et godt løp, og gikk inn til en fjerdeplass. Astrid Uhrenholdt Jacobsen havnet på en tiendeplass, Vibeke Skofterud og Marthe Kristoffersen kom på henholdsvis 13. og 18. plass.

Landslagstrener Egil Kristiansen fortalte at det var litt spenning knyttet til dette rennet etter høydeoppholdet. Han ble fornøyd med utfallet av rennet.

- Jeg er ganske trygg på at vi skal gjøre en solid jobb i VM, uttalte Kristiansen.

Steira trygg på at formen kommer
Kristin Størmer Steira var to minutter på Marit Bjørgen på en 19.plass, men var ikke altfor misfornøyd av den grunn.

- Plasseringen er jo dårlig, men det er vanlig å ikke ha gode dager etter et høydeopphold. Jeg håper det løsner til uka, og det er jeg trygg på at det gjør, sa Steira til NRK etter målgang.

Nettavisen kommer med mer!

HTML EMBED

Klokka 15.00 er det gutta som skal i aksjon. 15 kilometer klassisk er det som står på programmet.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken