Superstjernen Neymar har blitt skadet og er usikker før PSG sin returkamp mot Bayern München.

En «litt for tilfeldig» skadehistorikk får fotballfans verden over til å komme med konspirasjonsteorier rundt hvor reell denne skaden er.

Ligue 1-kommentator Robin Haugen slår likevel tilbake mot de som spekulerer.

– Nå er det ikke noen tvil om at han er skadet, sier han til Nettavisen.

Se video av skadesituasjonen til Neymar lenger ned i saken.

Søsterens bursdag

For spekulantene lurer på om Neymar bare «faker» skaden for å kunne delta i søsterens bursdag 11. mars. 31-åringen har nemlig hatt en tendens til å være skadet akkurat på denne datoen.

Les også: Nordmannen bodde i det herjede området. Nå tikker meldingene inn

Foruten i 2022 har han ifølge Transfermarkt sin oversikt vært utilgjengelig for spill – og tilgjengelig for bursdagsfest – alle år siden 2017.

Haugen, som kommenterer den franske ligaen for Direktesport, mener Neymar kan takke seg selv for noen av spekulasjonene, men er likevel klokkeklar på at det ikke er noe i dette i år.

– Han har skapt ryktet selv, og man kan jo skjønne at det spekuleres med tanke på historikken hans. Men nå er det ingen tvil.

Neymars skade oppsto i Ligue 1-kampen mot Lille, søndag. Like etter pause tråkket angrepsspilleren over, og måtte byttes av banen.

Se video av hendelsen her:

McDonalds og pokerkveld

Og det er ikke bare skaden til Neymar som skaper overskrifter om dagen.

For i etterkant av den første Champions League-kampen mot Bayern München, hvor PSG tapte 0-1, uttalte Kylian Mbappé at laget nå måtte sørge for å få i seg god mat og sove nok inn mot de neste kampene.

Neymar, på sin side, skal ha gjort det stikk motsatte.

Husk at du kan se alt av Ligue 1-fotball hos Nettavisen!

Den engelske tabloidavisen Daily Mail hevder nemlig at brasilianeren betalte 10.000 euro for å delta på pokerkveld dagen etter tapet og at han dro på McDonalds og kastet i seg «fast food».

Les også: Syndebukken kan returnere i klubbens viktigste kamp dette århundret

Dette faller ikke i god jord hos PSG-fansen, som gjerne hadde sett at 31-åringen viste litt mer følelser og profesjonalitet rundt klubbens resultater.

– At noen fortsatt klarer å forsvare ham skjønner jeg ikke. Det er så uprofesjonelt. Han bryr seg ikke om fotball. Han lever for å nyte livet, men det er latterlig med den lønnen han får, uttalte en PSG-fan ifølge avisen.

Robin Haugen har forståelse for frustrasjonen til supporterne.

– Det er forståelig at fansen blir frustrerte når en av deres viktigste spillere mister viktige kamper gang på gang.

Ikke nødvendigvis et tap

Haugen tror det potensielle tapet av Neymar ikke nødvendigvis gjør så stor skade for franskmennene før returkampen i Tyskland.

– Om Neymar hadde vært i form hadde det definitivt vært et tap, men han har ikke sett bra ut etter VM. Å miste Neymar kan også gjøre at PSG blir mer defensivt orientert, som kan være en fordel, sier Haugen.

PSG har en mørk historie mot den tyske stormakten Bayern München. I koronaåret 2020 slo tyskerne de franske ligalederne i elegant stil i Champions League-finalen.

Bayerns overtak over PSG ser ut til å ha vedvart, og PSG må grave virkelig dypt for å ha noen som helst sjanse til å komme seg videre til kvartfinalen av turneringen.

– PSG har absolutt en sjanse til å gå videre. Men det svinger mye med de. Portugiseren Nuno Mendes er også ute, som gjør det enda vanskeligere, avslutter Haugen.

Returoppgjøret mellom PSG og Bayern München spilles onsdag 8. mars.