Gå til sidens hovedinnhold

- Viste at jeg fortjener en plass på laget

Harmeet Singh reddet Norge.

ISRAEL U21 - NORGE U21 2-2:

Det har blitt knyttet store forventninger til hva de norske U21-gutta kan utrette i EM i Israel. Dette er første mesterskap for et norsk U21-lag siden 1998.

Norge slo på imponerende vis ut selveste Frankrike i kvalifiseringen til mesterskapet i fjor høst, og flere av spillerne på laget har tatt store steg siden den gang.

I åpningskampen mot vertsnasjonen Israel onsdag kveld fikk vi også se mye av det som bor i dette laget. Dessverre gikk veldig mye galt for våre unge talenter.

Israel fikk en billig straffe og Norge fikk et strengt idømt rødt kort i første omgang. Norge traff også stolpen tre ganger og misbrukte flere andre store sjanser i kampen.

- Blir et klimaks
Det så ut til å gå mot tap, men på overtid dukket innbytter Harmeet Singh opp, og reddet ett poeng for Norge på en dårlig dag. Nå venter tøffe oppgjør mot England og Italia.

- Dette var en veldig god kamp av oss. Jeg er veldig stolt. Jeg er fornøyd med gjennomføringen. Vi spiller fin fotball og kommer til bra sjanser, sier trener Tor Ole Skullerud til TV 2.

- Men jeg er skuffet over at vi ikke setter flere sjanser og jeg er skuffet over at vi slipper inn to mål. Nå er det litt blandet stemning. Det blir et klimaks når vi utligner på overtid.

Skullerud ønsker ikke å kritisere kampens dommer, Pawel Gil fra Polen.

- Du må takle både oppturer og nedturer i fotball. Det er tross alt stor forskjell på tap og uavgjort. Når vi får 2-2 er det herlig og nå sitter vi igjen med en litt rar følelse, sier han.

Strømsgodsets Stefan Johansen ble kåret til banens beste spiller.

- Jeg føler vi har kontroll på kampen fram til utvisningen. Etter det blir det tøft, men vi står sammen, viser samholdet i gruppen og slår tilbake. Det er ekstra gøy for innbytterne, som kanskje var skuffet over å ikke få starte kampen, sier han til TV 2.

- Når det gjelder utvisningen er det vanskelig å si om den var riktig. Jeg har ikke sett reprisen. Vi får se den på video etterpå, sier midtbanemannen.

Målscorer Singh sier følgende til TV 2:

- Vi burde vunnet denne kampen, men det var morsomt for meg å komme inn og vise at jeg fortjente å være med i lagoppstillingen, sier nederlandsproffen til TV 2.

- Det tok to dager for meg å komme over skuffelsen over å ikke starte.

Billig straffe
Første omgang i Israel ble en heftig affære, der det norske laget både var langt oppe og langt nede i løpet av 45 minutter. For det var det norske laget som åpnet best og skapte de første store sjansene. Tor Ole Skulleruds menn trillet mye ball og truet en kompakt vertsnasjon.

Men så, etter 16 minutter, kom den første kalddusjen. Vertenes Ben Harush ble lagt i bakken innenfor 16-meteren av Norges Omar Elabdellaoui, og dommeren pekte på krittmerket.

Den polske pipeblåseren Pawel Gil burde nok imidlertid ha tenkt seg om en ekstra gang før han blåste, for straffesparket så ut til å være av det svært billige slaget.

Straffesparket kom også etter en Israel-corner som faktisk ikke skulle vært corner.

Dømt var uansett dømt og fra elleve meter var midtbanemannen Nir Biton sikker. Vertene var oppe i 1-0-ledelse med sin første avslutning på mål i første omgang.

Motgangen så imidlertid ikke ut til å ta snerten fra de norske gutta og åtte minutter senere kom utligningen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stefan Johansen slo et flott innlegg inn i boksen og Marcus Pedersen vant ballen etter en duell, vendte opp, og satte ballen langs bakken og inn i nettet bak Boris Klaiman i buret.

Sendt av banen
Etter utligningen fortsatte Norge å presse på og skapte flere store sjanser til å ta ledelsen. Både tverrliggeren og stangen fikk testet stålkvaliteten.

I det 29. minutt var det Anders Konradsen som prøvde seg. Rennes-proffen prøvde å plassere ballen høyt i mål, men kula landet dessverre på tverrliggeren og gikk ut.

Like etter traff Jo Inge Berget stolpen. Angrepsspilleren kombinerte fint med Magnus Wolff Eikrem, før han hamret til. Kula gikk imidlertid på utsiden av stolpen og igjen ut.

Norge dominerte totalt, men rett før pause kom omgangens andre kalddusj. Vingen Mohammed Kalibat startet i bakrommet og ballen ble spilt mot israelitten.

Vegard Eggen Hedenstad fulgte motstanderen, men så seg nødt til å legge ham i bakken. Dommer Pawel Gil var snar om å finne fram det røde kortet til nordmannen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kalibat fikk samtidig gult kort for å gestikulere mot dommeren etter fallet. Dermed var Norge redusert til ti mann, og fikk en langt tøffere oppgave i andre omgang av åpningskampen.

Fortsatt dominans
Måten Norge hadde dominert store deler av første omgang på, ga likevel grunn til optimisme. Selv med ti mann på banen fortsatte U21-gutta å skape sjanser mot Israel.

Andre omgang var ikke gammel da Norge igjen traff stolpen. Konradsen fyrte løs, og ballen gikk via en Israel-spiller og mot mål. Keeper var utspilt, men ballen traff altså stolpen.

Etter 58. minutter var unggutta igjen farlig frampå. Wolff Eikrem slo et strålende innlegg, og Pedersen var sterk i luften. Avslutningen gikk rett over Israels mål.

Like etter kom den samme Pedersen alene med keeper i litt skrå posisjon, men igjen var avslutningen litt for svak. Denne gangen traff Vitesse-spissen leggen til vertenes keeper.

Vertene skapte lite i andre omgang, men 20 minutter igjen fikk Israel en gigasjanse. Moanes Dabour vendte opp i boksen, men satte ballen på mystisk vis over Norges mål.

Like etter smalt det likevel. I Norges svakeste periode i kampen tok innbytter Alon Turgerman ansvar og hamret ballen forbi Ørjan Nyland. Det sto 2-1 til vertskapet.

Landslagstrener Tor Ole Skullerud kastet inn Håvard Nielsen og Harmeet Singh de siste minuttene i jakten på en utligning. Og sistnevnte skulle bli redningsmannen.

På overtid ble ballen lempet opp i boksen, og Nielsen la ned til Singh. Nederland-proffen banket inn 2-2-målet og reddet et fortjent poeng for Norge.

Kommentarer til denne saken