RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viste fingeren til dommeren

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Makhtar Thioune rakk så vidt å sone karantene for én episode før han startet en annen.

VIKING - BRYNE 2-4:

Norges Fotballforbund satte rivalene Viking og Bryne opp mot hverandre i tredje runde av cupen.

På forhånd regnet nok de fleste med at hjemmebanefordelen skulle gjøre oppgaven enkel for tippeligalaget Viking mot adeccoligalaget Bryne.

Den gang ei.

Bryne vant 4-2 og gjorde kort prosess med vikingene.

- Skal ikke ha slik oppførsel
- Det er veldig surt at vi ikke klarte å krone vår fine mai-måned med et avansement i cupen, sier Kjell Jonevret til TV 2 Sporten.

Tapet gjort åpenbart sitt til å ødelegge humøret til Viking-profilen Makhtar Thioune. Senegaleseren, som ble byttet ut på stillingen 0-3 etter en times tid, viste fingeren til dommer Tom Harald Hagen etter kampslutt, og fikk rødt kort i garderoben.

- Jeg kan bekrefte at Thioune fikk rødt kort etter at kampen var over. Slik oppførsel skal vi ikke ha i Viking. sier klubbdirektør Arne Larsen Økland til Aftenbladet.

Thioune ble nylig ilagt to kampers karantene av Viking selv, etter å ha kommet med ubegrunnede rasismebeskyldninger mot dommer Svein-Erik Edvartsen. Fotballforbundet ga Thioune tre kampers karantene.

Selv benekter han foreløpig alt.

- Det er bare tull alt sammen, uansett hva de sier. Jeg vil bare hjem nå, og vil ikke snakke mer, sier Thioune til Aftenbladet.

Drømmestart for Bryne
Nå kan midtbanespilleren bli straffet igjen.

Aram Khalili sørget for Bryne-ledelse bare et kvarter ut i oppgjøret på Viking stadion. Den 23 år gamle fotballnomaden headet ballen i en bue over Rune Jarstein og inn i bortre hjørne, selvfølgelig til ellevill jubel blant Bryne-fansen.

Jubelen ble ikke mindre da Oddbjørn Skartun økte til 2-0 like før pause.

Igjen var Rune Jarstein sjanseløs. Skartun dro seg ifølge ANB fri utenfor 16-meteren før han dundret ballen i krysset.

To mål på ett minutt
Vikings forsøk på å hente seg inn i andre omgang, fungerte ikke. Hjemmelaget havnet i stedet under 0-3 for rivalen fra divisjonen under, da Andreas Andersen scoret på et straffespark etter en times tid.

Dette så ut til å vekke hjemmelaget.

Midtveis i andre omgang scoret nemlig både Joan Simun Edmundsson og Johan Lædre Bjørdal for Viking, som plutselig bare var ett mål bak Bryne på resultattavlen.

Håpet fikk en ny knekk da Skartun scoret sitt andre mål for kvelden bare sju minutter før slutt, på en retur fra Jarstein.

3629950

Kampen endte også 2-4. Dermed er Viking slått ut og Bryne klar for fjerde runde av norgesmesterskapet i fotball.

Viking var ikke det eneste tippeligalaget som røk ut onsdag kveld.

Brann slått ut
Brann ble slått ut av Mjøndalen hjemme i Bergen, til tross for 1-0-ledelse. To raske mål av Pål Alexander Kirkevold snudde kampen tidlig i andre omgang.

Alta slo dessuten ut Hønefoss, med sifrene 2-1.

Aalesund ble det fjerde tippeligalaget som røk ut onsdag kveld. Ranheim ledet 1-0 og 2-1, men Aalesund utlignet til 2-2 og skaffet ekstraomganger.

Der scoret Ranheim to ganger til, uten at bortelaget klarte å svare.

Ranheim gikk dermed videre med 4-2 etter ekstraomganger mot Aalesund.

I Hødd ender det med straffespark, etter en svært dramatisk kamp. Hødd ledet 1-0 mot Molde helt til Magnus Wolff Eikrem utlignet fire minutter på overtid.

I ekstraomgangene var det Moldes tur til å ta ledelsen, men da svarte Hødd med å utligne i 120. minutt.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere