*Nettavisen* Sport.

Viste seg fram for Arvesen

APPOLONIO (Ita)/ Christian KNEES (Ger)/ Michael BARRY (Can)/ Juna Antonio FLECHA (Esp)/ Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

19 år gammelt klatretalent fikk drømmesjansen med Team Sky på Mallorca.

02.02.12 16:10

Team Hopplá er arbeidsgiveren, og i trøyen deres har Andrea Manfredi kjørt på seg interesse fra selveste Team Sky.

19-åringen (fyller 20 den 10. februar) ble blant annet nummer sju under GP Palio del Recito og nummer ti under San Vendemiano i fjor.

I GP Palio vant Georg Preidler som ble lagkamerat med Vegard Stake Laengen i Team Type 1 i høst. Nummer to ble lagkameraten Salvatore Puccio som allerede er hentet inn hos Team Sky.

Fem dager med Sky
Manfredi har også flere topp 3-plassering fra juniorklassen i 2010. Hvor god han er, er det kanskje litt tidlig å spekulere i (all den tid han også har vært lagkamerat med svært talentfulle Pucci).

Men unggutten har i hvert fall vist nok allerede til at Team Sky lot ham trene med laget i fem dager under lagets samling på Mallorca.

Det er for øvrig Giuseppe Acquadro som har anbefalt rytteren for Dave Brailsfords stjernegalleri.

Anbefalt av Riccòs agent
Acquadro har også trukket i trådene for å få Sergio Luis Henao (ung kolombianer) til Team Sky. Den italienske agenten har også representert Riccardo Riccò og José Rujano.

- Det har vært noen uforglemmelige dager med trening sammen med store sykkelpersonligheter. Jeg er nødt til å takke Giuseppe Acquadro som har gitt meg denne fantastiske muligheten, forteller Manfredi ifølge biciciclismo.com.

- Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet meg, men det har vært viktig å kjenne på miljøet i laget i et lag der rytterne holder så høyt nivå. Heldigvis var ikke alt ukjent for meg, ettersom min gamle lagkamerat Puccio også var på samlingen, legger han til.

På Mallorca møtte han blant annet Kurt Asle Arvesen som har Puccio og Henao i sin treningsgruppe.

- Han er et ungt klatretalent og en snill gutt, skriver Arvesen i en tekstmelding til procycling.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.