Vitali Klitsjko tok WBC-tittelen

Foto: SCANPIX/AP Photo/Mark J. Terrill

Vitali Klitsjko hevnet lillebroren Vladimir og erobret WBC-tittelen i tungvektsboksing ved å stoppe Corrie Sanders i 8. runde lørdag.

Ukraineren, som bor og trener i Tyskland, sikret seg tittelen som ble ledig da Lennox Lewis la opp. Det gjorde han i arenaen der han i fjor måtte tåle et bittert tap mot Lewis. Klitsjko ledet den gang på poeng da han ble stoppet av et stygt kutt over øyet.

Lørdag satt Lewis på tribunen blant 17.320 tilskuere i Staples Center og heiet på Klitsjko. Etterpå var han blant de første som gratulerte 32-åringen.

- Han bokset en sterk kamp og overtok fortjent min tittel, sa briten, som ikke har all verdens respekt for de tre øvrige tungvektsmestrene Chris Byrd (IBF), John Ruiz (WBA) og Lamon Brewster (WBO).

- Jeg minnet Lennox om at han lovet meg en omkamp. Nå har jeg tittelen hans, og jeg sa at jeg håper han vil hente fram boksehanskene igjen for å møte meg, sa Klitsjko.

Brutal kamp
Vitali Klitsjko sikret seg tidlig et overtak i kampen mot en overvektig Sanders, som ble fort sliten. Dommeren gikk mellom og stoppet kampen 2.46 minutter ut i 8. runde, da Klitsjko hamret løs på en hjelpeløs Sanders.

Det var en brutal kamp der Klitsjko traff med 230 av 413 slag. Etterpå var hendenes hans så hovne at han ikke greide å ta på seg sokkene selv. Han ble truffet selv også, og måtte sys med 16 sting over øyenbrynene, men sørafrikanske Sanders måtte til sykehus for å lappes sammen.

- Det er ufattelig hvor mye han tålte. Jeg trodde ikke det var mulig, sa den nye mesteren.

Sanders beseiret i fjor Klitsjkos bror Vladimir, som egentlig var regnet som den beste av tungvektsbrødrene. De kunne vært tungvektsmestere samtidig, men for to uker siden ble Vladimir overraskende stoppet av Lamon Brewster i kamp om WBO-tittelen.

- Det var veldig viktig å beseire Corrie Sanders. Om han hadde slått meg, ville det vært en stor katastrofe for Klitsjko-brødrene, sa Vitali.

Deler alt
- Broren min skal ha en stor del av æren for dette beltet. Vi deler våre seirer, og vi deler våre tap. Nå har jeg oppnådd drømmen min. Nå er det Vladimirs tur til å ta en tittel, sa han.

«Doktor Jernneve», som han kalles av sine tilhengere ettersom han er en av den eksklusive gruppen tungvektsboksere som har en doktorgrad, tok sin 34. seier som profesjonell. Han har to tap, det siste mot Lewis.

Sanders hadde ingenting å si etter kampen. Han reiste rett til sykehus for å sys i ansiktet og få behandling for en blodansamling i øret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.