Gå til sidens hovedinnhold

Vitesse spurter inn til kremodds?

Nettavisen er ikke redd for verken å spille på eller mot store favoritter. I kveldens Dagens Dobbel fra Skien prøver vi den frekke varianten.

Klikk her for Nettavisens DD-forslag

11 Vitesse har i utgangspunktet ingen fin oppgave på Klosterskogen i kveld. Spor elleve på sprint er ofte ensbetydende med maks en trippelplass, men vi tror Anderssen-traveren kan få det litt sydd opp.

Storfavoritt til seieren er 1 Brave Man som gjorde en hederlig figur i sin Halle-debut. Fra tet holdt den tidligere seiersmaskinen klart godkjent til fjerde på 14.4 - full vei. Spor èn og sprint er normalt perfekt for Super News-vallaken, men det er skjær i sjøen. 8-åringen får nemlig kamp av to jevnaldrende startkatapulter i 3 Dante Topspin og stallkamerat 7 Hannibal K. Begge disse er nok interessert i føringen eller lederrygg, og da kan det fort gå en kule varmt ned startsiden. Vi blir ikke overrasket om etpar av duellantene feiler inn i den første svingen. Brave Man rapporteres dessuten å slite litt med krappe svinger, og 09-fart inn i svingen er isåfall ikke å foretrekke.

Med tempo i løpet skal derfor Vitesse han en viss sjanse til å runde over det lange Klosterskogen-oppløpet. Mange tror at oppløpet i Skien er blant de korteste siden banen er en av to 800-metersovaler, men det stemmer langtfra. Oppløpet i Skien er faktisk tredjelengst med sine 220 meter (Momarken 240 og Leangen 270 meter er lengre). Vitesse har riktignok vunnet sine fleste løp fra tet, men vi ble mektig imponert i hestens tredje siste start. Da feilet Kolle fra start, men avsluttet fantastisk til tredje bak Nine One One L. og Bal Harbour. Gangen etter satt Tigre-avkommet fast til tredje i hardt Bjerkeselskap. Sist var hesten under pari, men vi regner med at det var en tilfeldig dårlig dag, og synes Vitesse er meget spillbar i kveld - oddsene er nemlig flotte på tredjevalget.

Smeller det i DD-1?
To hester får all oppmerksomhet i den første avdelingen. 1 Millenium Chip og 3 Happy Boszorg har vunnet sportrekningen og alle tror at det vil stå mellom disse. Det er opplest og vedtatt at det blir tet og lederrygg, og da skal de andre være sjanseløse på en sprint. Vi er langtfra like sikre, og spiller syv hester på forslagene. Førstnevnte er helt avhengig av tet for å vinne, og Borg`n vil nok satse alt hva det går for å holde favoritten ute. Vi har mest tro på at Happy vinner tetkampen, men det vil nok koste. Ingen av favorittene er særlig tøffe mot slutten av løpene, og med en knallhard åpning i beina kan det bli langt til mål. Boszorg varsles dessuten best skoløs, og det går neppe denne gang.
Flere spurtsterke hester kan dermed nå frem, og vi streker for 2 Writing Cane (spurtsterk og godt spor), 4 Lopez (gjør noen sterke løp innimellom og står fint til), 6 Harry Trotter (sittet fast to siste og går til mål), 10 General Pointer (fin rygg og viste oppadgående form sist) samt 12 El Rapido som kan spurte meget fint på gode dager.

Det vanker høye oddser om Vitesse skulle innfri. Selv mot favorittduoen er oddsen godt over 20, mens det blir tidlig julekvelden om en av våre fem skrellbud skulle vinne.
Pr. kl. 16.45 er oddsene nemlig fra 87 til 200 (med en foreløpig omsetning på nesten 200.000).

Vi har satt opp to 7-rekkers forslag på hhv 105 og 280 kroner.