RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viviani sterkest i spurten i Vuelta-avslutningen


Elia Viviani vant avslutningsetappen i Vuelta a España søndag. Her fra feiringen av en tidligere etappe i årets ritt. Foto: Alvaro Barrientos / AP / NTB scanpix
Elia Viviani vant avslutningsetappen i Vuelta a España søndag. Her fra feiringen av en tidligere etappe i årets ritt. Foto: Alvaro Barrientos / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Elia Viviani tok sin tredje etappeseier da Vuelta a España ble avsluttet søndag. Simon Yates mottok beviset på sammenlagtseieren i årets siste Grand Tour.

Det var italienerens 18. seier for året. Det er fem flere enn noen andre i årets sesong. Quick-Step-rytteren mistet riktignok opptrekket på slutten, men klarte likevel å ta seieren foran Peter Sagan og Giacomo Nizzolo i den forventede massespurten i Madrid.

– Jeg mistet opptrekket med to kilometer igjen, men jeg var ganske sikker på at jeg kunne vinne likevel, sa Viviani til Eurosport etter å ha vunnet sjarmøretappen.

Vegard Stake Laengen var også del av massespurten og tikket inn på en 52.-plass. Sven Erik Bystrøm kom inn på 113.-plass halvminuttet bak etappevinneren.

Trøyene var allerede klare så lenge innehaverne fullførte søndagens etappe, og i Madrid kunne Simon Yates juble for sammenlagttriumf.

Seieren betydde nok ekstra mye for briten etter han sprakk og mistet Giro d'Italia-seieren på de siste etappene i mai. Det er bare briter som har vunnet årets Grand Tour-ritt.

– Det er virkelig utrolig. Da jeg vokste opp, var jeg så vant til å se franskmennene, italienerne og spanjolene lede vei. Å se meg, Chris (Froome i Giro d'Italia) og Geraint (Thomas i Tour de France) vinne en Grand Tour samme år viser hvor langt sporten har kommet i landet, sier Yates til BBC.

Alejandro Valverde vant poengtrøya, mens Thomas De Gendt kunne ikle seg klatretrøya.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere