Vladimir Klitsjko knocket i 5. runde

Vladimir Klitsjko drømte om å ta steget opp blant de store, men Lamon Brewster knuste de drømmene med en venstre hook lørdag kveld.

Etter at tysk-ukraineren hadde dominert de fire første rundene, og til og med hatt temmelig ukjente Brewster i kanvasen, kom amerikaneren tilbake. Han traff med en venstre hook mot slutten av den 5. runden.

Klitsjko tumlet i tauene, måtte ta en stående telling til åtte, men fikk så fortsette. Da var det 35 sekunder igjen av runden. Det så ut som om han skulle klare seg, men sekunder før slutt ble han truffet igjen, og da var beina hans gelé. Han var ikke i stand til å fortsette, og dommer Robert Byrd gikk inn og avbrøt kampen med Lamon Brewster som vinner og ny tungvektsmester i World Boxing Organisation (WBO).

Etter kampen ble Vladimir Klitsjko sendt til sykehus for å gjennomgå en skanning av hodet. Han har tapt to av sine tre siste kamper.

Men Klitsjko-familien har fortsatt sjansen til å sikre seg en gjev VM-tittel i tungvektsboksing, for allerede om 14 dager skal Vitalij i ringen mot sørafrikaneren Corrie Sanders, og da står det om den gjeve VM-tittelen til World Boxing Council (WBC).

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.