– Jeg er Beograds Zlatan Ibrahimovic. Jeg kommer til å spille for de største klubbene.

Ordene ble sagt av 15 år gamle Dusan Vlahovic, som akkurat hadde blitt Partizan Beograds yngste spiller og målscorer etter debuten i byderbyet mot Røde Stjerne.

Tidligere Manchester City-spiller og daværende Partizan-spiss Valeri Bojinov så tidlig at Vlahovic hadde et stort talent, og overbeviste Fiorentina om å hente unggutten.

– Han var gæren, virkelig gæren. Men jeg likte hans arroganse, og visste at han kom til å bli en stor spiller, har Bojinov senere uttalt.

Seks år senere har Dusan Vlahovic etablert seg i Fiorentina, bøttet inn mål i den italienske toppdivisjonen og er nå ønsket av tilnærmet alle toppklubbene i Europa.

Les også: Nornes og Odd enige om å avslutte arbeidsforholdet

Sammenlignes med tidligere storscorer

Dusan Vlahovic har vært på alles lepper etter at han har banket inn mål i Serie A denne sesongen.

Scoringen hans mot Sassuolo 19. desember var hans 33 scoring i Serie A i 2021. Med det så tangerte han Cristiano Ronaldos rekord for flest scoringer i et kalenderår.

– Når du scorer så mange mål så blir du automatisk interessant for mange klubber. Men det handler ikke bare om at han scorer mange mål, men også om hvordan han scorer målene og personligheten hans, uttaler Rolf Otto Eriksen til Nettavisen.

Eriksen er sportskommentator for Viaplay, og følger Serie A tett. Han tror at Vlahovic er en spiller som kan nå helt til toppen.

– I Italia blir han, med rette, sammenlignet med tidligere storscorere som Luca Toni. Det blir man ikke hvis man ikke virkelig viser et giftig måljegerinnstinkt. Han er en spisstype og en spillertype som har det meste i seg for å lykkes på det absolutte toppnivå, sier Eriksen, og legger til:

– På toppen av det så er han bare 21 år, og er fortsatt en ung spiller som har sine beste år foran seg. Han har litt av det samme som «Brauten». Det er noe vilt, utemmet og rått over han.

Les også: Ekspertene om Solskjærs etterfølger: - Han sliter med mange av de samme problemene

– Vil styrke enhver Premier League klubb

Vlahovic har vært ryktet til de fleste storklubbene i januar denne måneden, men den siste tiden har det vært spesielt mange medier som melder at Arsenal har et sterkt ønske om å hente serberen.

Eriksen tror at Vlahovic vil bytte arbeidsplass i januar, men er usikker på om det blir i Arsenal eller en annen klubb.

– Jeg har en følelse på at han går nå i januar. Det er vanskelig å spå hvilken klubb han vil ende opp i, men han vil ikke gå for det nest beste. Klubben han drar til nå blir ikke noe mellomstopp. Han er en vinnerskalle, så hvis han først forlater Fiorentina, så er det til en klubb hvor han er sikker på at han kan vinne noe. Manchester City med Pep ved roret er en mulighet, sier Eriksen.

Uansett hvilken klubb som får tak i den høyreiste serberen, så mener Eriksen at det vil være en god signering.

– Han er en spiller som er 190cm høy, har god fysikk, er teknisk dyktig, kan håndtere alle motstandere og har bra fart. De ferdighetene han har og den type spiller han er vil styrke enhver klubb i Premier League.

I et intervju med DAZN, et videostreaming-selskap, i sommer uttalte han trives i klubben og ikke har bedt om å bli solgt. Om uttalelsene fortsatt stemmer kan vi få svar på i løpet av overgangsvinduet.

– Jeg er veldig fornøyd med å bli værende her. Jeg pusher ikke på for å forlate Fiorentina. Jeg har mottatt mange store bud for å forlate klubben, men jeg har aldri bedt om å bli solgt, sa Vlahovic den gang.

Les også: Advarer Tottenham. Har bitt seg merke i en endring hos Conte

Kan bli dyrere enn Braut Haaland

Målsnittet og den like fysikken har ført til at mange sammenligner Vlahovic med Erling Braut Haaland. Vlahovic selv ble også med på sammenligningen i intervjuet med DAZN:

– Han [Haaland] er kanskje litt kjappere enn meg, men jeg matcher han på alt annet, uttalte Vlahovic.

I tillegg til fysikken og målsnittet mener Eriksen at det er en annen viktig faktor som Haaland og Vlahovic har til felles.

– Så fort han scorer ett mål så vil han ha mer. Det er mye ved han som gjør at jeg ikke er overrasket over at han får så mye oppmerksomhet. Det er alltid ekstra interesse rundt nye spillere som har den samme mentaliteten som Zlatan hadde. Man spiller på seg ekstra oppmerksomhet når man har den attityden, og den har både Vlahovic og Haaland, sier Eriksen

Nå kan folket fort få et annet parameter å sammenligne de unge spissene på; overgangssum. Det har vært snakket mye om Haalands kontrakt, som visstnok skal ha en utkjøpsklausul på 75 millioner euro som blir aktivert i sommer.

Transfermarkt.com opererer med en markedsverdi på 70 millioner euro for Vlahovic, men han kan fort komme til å koste mye mer enn det. Mediene har operert med flere ulike priser, alt fra 60 millioner euro til 100 millioner euro, så det er en god sjanse for at Vlahovic vil koste mer enn Haaland når han velger å bytte klubb.