*Nettavisen* Sport.

VM-bronse til Estil

OBERSTDORF/OSLO (TV 2 Nettavisen): Et kanonløp av Frode Estil endte med bronse etter en dramatisk sluttspurt. Vincent Vittoz ble verdensmester i dobbel jaktstart.

20.02.05 15:30

Vincent Vittoz sprengte det ni mann store feltet da to kilometer gjenstod av søndagens dramatiske jaktstart i Oberstdorf. Franskmannen kom først inn på oppløpet, og lot seg ikke stoppe.

Frode Estil slet en stund med franskmannens tempo, men tettet luka da en kilometer gjenstod og kom inn på oppløpet som fjerdemann. Hadde det ikke vært for en helstopp i den siste bakken før målområdet, kunne Estil kommet inn som nummer én eller to.

Estil spurtet forbi Anders Södergren på oppløpet, og klarte nesten å ta Giorgio Di Centa også. Det endte med bronse. Men kunne vært gull.

- Jeg er mer fornøyd enn skuffet. Hvis det ikke hadde blitt stopp i den bakken, hadde det vært mulighet for gull. Men det beste resultatet mitt tidligere i år på denne øvelsen, var tross alt niendeplass, sier Estil til TV 2 Nettavisen.

Klokt løp av Estil
- Han gikk bra, han gikk lurt, sier landslagstrener Krister Sørgård til NRK, og har helt rett i det. Estil lot konkurrentene dra mesterparten av tiden, og så ut som en gullkandidat helt til Vittoz startet hardkjøret.

Odd-Bjørn Hjelmeset skulle fungere som hare for de andre norske løperne i søndagens doble jaktstart over 2 x 15 kilometer. Men Hjelmeset slet i sporet, brakk staven etter åtte kilometer og brøt like etterpå.

Men Estil klarte seg altså utmerket på egen hånd. Det gjorde også Kristen Skjeldal, som til slutt endte på sjuendeplass. Skjeldal var 11,5 sekunder bak Vittoz.

Tøffe uker for Vittoz
For et par uker siden viste Vittoz` A-prøve spor av dopingmidler. Franskmannen offentliggjorde resultatene øyeblikkelig, til tross for at B-prøven ikke var analysert ennå. Men siden B-prøven viste seg å være helt ren, ble Vittoz frikjent for dopingmistankene.

Likevel har forberedelsene vært slitsomme for Vittoz. Han ble nemlig i tillegg sjuk i forkant av rennet i Reit im Winkl forrige helg.

- Utrolig. Jeg forsøkte å trene videre, til tross for alt bråket. Jeg har gjort alt jeg kunne for å kunne forberede meg normalt til VM.

- Jeg gikk rennet i Reit im Winkl forrige uke, selv om jeg var sjuk. Men jeg ble litt bedre tidlig i uken, og 15 kilometeren på torsdag var en veldig bra gjennomkjøring for meg. Men det er helt utrolig at jeg tok gullet i dag, sier Vittoz til tysk TV.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag