VM-bronse til Jacobsen

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Norsk opptur i hoppbakken.

27.02.09 19:40

Anders Jacobsen leverte et meget godt førstehopp under storbakkerennet i Liberec fredag, og svevde ned til en tredjeplass. Siden værforholdene etter hvert gjorde sitt til at farten og sikten ble dårlig, valgte arrangøren etter mye om og men å la førsteomgangen stå som tellende resultat.

Dermed kunne 24-åringen juble for VM-bronse. Medaljehoppet var på 132,5 meter, og nordmannen fikk en poengsum på 139.5 poeng.

- Utrolig deilig å gjøre mitt beste hopp her i konkurranse. Nå skal jeg bare slappe av og ta dette litt sånn halvseriøst, så går det nok fint, sa Jacobsen til NRK, da uvitende om at han at skulle bli tildelt bronsen.

Sveitsiske Andreas Küttel vant, med et hopp på 133,5 meter. Martin Schmitt tok sølv, med 133 meter.

Startet på nytt
Værforholdene gjorde nemlig sitt til at forholdene i bakken etter hvert ble svært vanskelige. Kraftig snøfall førte til at arrangøren til slutt bestemte seg for å starte andre omgang på nytt.

På det tidspunktet hadde allerede 24 hoppere vært i aksjon, men da regjerende verdensmester Simon Amann landet på sørgelige 110 meter, ble avgjørelsen tatt.

Rennet startet på nytt, men heller ikke denne gangen var værgudene på arrangørens side, og til slutt valgte de altså å la resultatene fra første omgang bli gjeldende.

- Det var det eneste rette å gjøre. Sånn som farta falt, ville det ikke blitt en resultatliste som var et VM verdig, sa hoppsjef Clas-Brede Bråthen.

Bardal på femte
Anders Bardal har imponert på trening i Liberec, og trønderen har vist en stadig stigende formkurve. I fredagens førstehopp fikk han også god uttelling.

Fra startnummer 51 svevde han ned til 131 meter, og tok en foreløpig ledelse. Da alle hadde hoppet lå han på en oppløftende 5.-plass. Dette ble også sluttplasseringen.

- Jeg er veldig fornøyd med et godt skihopp, og henger med. Synd at han som kom etter meg hoppet bedre, sa Bardal etter det første hoppet.

- Rimelig uprofesjonelt
Johan Remmen Evensen og Tom Hilde leverte også god innsats i fredagens renn. Førstnevnte ble imidlertid offer for de dårlige forholdene, da han hoppet først i den «andre» finaleomgangen.

- Når man er i et VM, og brøyter sporet når man kjører, så er det ikke så mye annet å gjøre enn å le. Det er rimelig uprofesjonelt av arrangøren, sa Evensen til NRK.

Evensen ble til slutt nummer 30 med et hopp på 119 meter. Han fikk totalt 111,2 poeng.

Hilde hoppet 120,5 meter i første omgang, og fikk 115,4 poeng. Dette holdt til en 23.-plass.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.