Gå til sidens hovedinnhold

VM-bronse til Tarjei Bø på normaldistansen

Veteranen tilbake på VM-pallen.

Tarjei Bø har ikke helt fått det til så langt i VM, men onsdag gikk veteranen et kjempeløp på normaldistansen og sikret seg en bronsemedalje.

Det ble en skeundstrid inn mot mål, og Bø gikk i mål like bak Valdimir Iliev fra Bulgaria som knep sølvet. Kun 0,4 sekunder skilte de to i mål. Arnd Peiffer fra Tyskland vant rennet. Han var godt over ett minutt foran nummer to og tre.

- Fantastisk bra

Et kraftig snøvær gjorde at Bø fikk det langt tøffere på sisterunden enn flere av konkurrentene som gikk på tidligere startnummer.

Storebror Bø skjøt kun én bom på de fire skytingene.

- Det var et hardt løp, spesielt mentalt. Det har vært et hardt VM mentalt, og jeg har brukt masse energi på det som har skjedd. Det gjorde jeg også underveis i løpet. Det var en kamp mot meg selv, sier Tarjei Bø til NRK etter løpet.

Dette var 30-åringens første individuelle VM-medalje siden 2015.

- Det er fantastisk bra gjort, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Vetle Sjåstad Christiansen hadde også mulighet på en pallplass ut fra siste skyting, etter å har skutt 20 av 20, men stivnet mot slutten og dermed holdt det ikke.

Han ble til slutt nummer åtte.

Dårlig dag for Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø fikk en glimrende start på VM med gull både på mixedstafett og sprinten. På jaktstarten ble det kun sølv etter en kjempesprekk på siste skyting, og onsdag ble det en nedtur for 25-åringen på normaldistansen.

Med to bom på andre skyting og én bom på tredje skyting ble nordmannen hektet av i gullkampen, siden tyske Arnd Peiffer hadde skutt feilfritt hele veien. Til tross for fullt hus på siste skyting, holdt det ikke til en pallplass for den norske stjernen.

Peiffer vant rennet i suveren stil og innkasserte dermed sitt andre individuelle VM-gull i karrieren. Det forrige kom helt tilbake i 2011, på sprinten i Khanty-Mansijsk.

Thingnes Bø var over to minutter bak Peiffer i mål og ble nummer ni til slutt.

Erlend Bjøntegaard deltok også i onsdagens renn, men havnet et godt stykke ned på resultatlisten. Han skjøt sju bom totalt i denne konkurransen.

Bjøntegaard ble nummer 58.

Les også

Thingnes Bø rotet vekk gullet etter kjempesprekk

Reklame

Sjekk hva mobilselskapet har gjort med prisene

Kommentarer til denne saken