RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-bronse til Verås Larsen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Nordmannen overrasket alle i sin første VM-finale siden sabbatsåret i fjor.

Eirik Verås Larsen imponerte i sitt internasjonale mesterskaps-comeback i K1 1.000 meter.

Verås Larsen, som ble OL-mester i 2004, vant sitt semifinaleheat, og var derfor klar for VM-finale i ungarske Szeged fredag ettermiddag.

– De innledende rundene har gått bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. Men nå står finalen igjen. Den må jeg kjøre før jeg tar en endelig konklusjon rundt hvor sterk jeg er, sa nordmannen til NRK før løpet.

Verås Larsen kom dårlig ut fra start, og lå lenge helt sist i feltet.

Likevel klarte han å padle seg fremover i feltet, og en fantastisk avslutning av nordmannen sørget for at det ble bronsemedalje.

Vinner av VM-finalen på K1 1.000 meter ble canadiske Adam van Koeverden , på tiden 3.36.194. På andreplass kom svenske Anders Gustafsson med tiden 3.39.488, og på bronseplass kom altså vår egen Verår Larsen med tiden 3.39.818.

- Målet var å padle mitt eget løp, men i og med at Adam Van Koeverden startet knallhardt, ble det ikke slik. Jeg måtte legge meg litt bak og improvisere litt underveis, men det gikk bra til slutt, sier Verås Larsen til NTB etter kjempeløpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere