RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-dommer ba om kampfiksingspenger, utestengt på livstid


Fahad al-Mirdasis karriere som toppdommer er over. Foto: Eugenio Savio, AP / NTB scanpix
Fahad al-Mirdasis karriere som toppdommer er over. Foto: Eugenio Savio, AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Fotballdommeren Fahad al-Mirdasi fra Saudi-Arabia er felt for forsøk på kampfiksing. Han var uttatt og skulle dømme i sommerens VM.

Al-Mirdasi ble fjernet som dommer i den saudiarabiske cupfinalen mellom Al Ittihad og Al Faisaly sist helg. Via WhatsApp skal han ha kontaktet Al Ittihads klubbsjef Hamad al-Senaei og krevd penger for å hjelpe laget til seier.

Al-Senaei kontaktet fotballforbundet, som konfronterte dommeren. Han skal da ha lagt kortene på bordet og tilstått korrupsjonsforsøket.

Saudi-Arabias fotballforbund var ikke nådig. Fahad al-Mirdasis karriere som dommer er dermed over i en alder av bare 32 år.

– Dette er helt uakseptabelt og brudd på våre etiske regler, heter det i en uttalelse fra fotballforbundet i landet.

FIFA har foreløpig ikke tatt stilling i saken.

– Vi merker oss opplysninger om at Farhad al-Mirdasi skal ha blitt utestengt på livstid fra fotballen, og vi har bedt Saudi-Arabias fotballforbund om dokumentasjon, heter det i en uttalelse fra Det internasjonale fotballforbundet.

Det ble oppnevnt ny dommer i cupfinalen bare noen timer før avspark, og Al Ittihad vant finalen med 3-1-seier over Al Faisaly.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere