Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-drømmen knust etter 70 meter

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
For Eskil Ervik bød første dag av allround-VM på både mareritt og jubel. En katastrofal 500 meter knuste håpet om en topplassering.

En heltent Ervik ville så altfor mye helt fra start. Etter 70 meter mistet han balansen og holdt på å falle bakover. Dermed tapte han både fart og følelse. I siste indre holdt han på å gå over ende igjen.

Det som en stakket stund så ut til å være Erviks sjanse til comeback i toppen endte med 38,54 og sisteplass på distansen.

– Jeg følte meg skikkelig sprek og veldig bra i beina, men det eksploderte litt vel mye, sier Ervik, som var fryktelig skuffet etter åpningsdistansen.

– Det er for jævlig at det skulle gå sånn, sier han. –Der og da skjønner man jo at hele mesterskapet har gått fløyten.

Stående applaus
Men bare noen timer senere snudde bitterhet til en snev av glede. For første gang på lenge fikk Ervik virkelig 5000-meteren til å stemme. Et fullsatt Vikingskipet heiet nordmannen fram og reiste seg på oppløpssiden da han skøytet inn til ny pers på 6.27,54. Det holdt til sjetteplass på distansen, og dermed er han ganske sikkert klar for den avsluttende 10.000-meteren søndag.

– Det var vanskelig å motivere seg for avslutningen på løpet. Hadde jeg ligget bra an, kunne jeg kanskje hentet inn halvannet sekund. Men det aller viktigste var at jeg for første gang i år følte at jeg er i bra slag. Det er deilig, konstaterer 29-åringen.

I sammendraget er nordmannen bare nummer 17 etter to distanser, men ettersom nederlandske Jochem Uytdehaage blir nektet start søndag av Det internasjonale skøyteforbundet på grunn av sitt regelbrudd under Carl Verheijens løp, rykker Ervik opp en plass.

Sætre vurderer å trekke seg
En svært skuffet Lasse Sætre vurderer å trekke seg fra søndagens 1500 meter i allround-VM. Odølen sviktet fullstendig på lørdagens 5000 meter.

– Sjansen for at han ikke går søndag er absolutt til stede. Vi skal sammen avgjøre det, sier landslagstrener Peter Mueller til NTB. Sætre skal gå alene i første par på distansen.

Det var lenge uvisst om 30-åringen kunne gå VM på grunn av ankelskaden han har slitt med siden november. I to uker etter EM i januar måtte han holde seg borte fra isen i et forsøk på å lege ankelen, der flere leddbånd var revet av.

Han følte seg bra nok til å stille til start, men fikk en kjempesmell allerede etter 400 meter av halvmila.

Han karet seg til mål på en tid han stort sett bare går utendørs, 6.40,84. I VM-selskapet holdt ikke det til bedre enn 18. plass. Sammenlagt er han sist av de 24 startende.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!