RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-eksamen for håndballgutta

Foto: Morten F. Holm / SCANPIX
Gunnar Pettersens håndballherrer har hatt en forrykende sesong. Det hjelper lite dersom laget ikke slår Ungarn søndag.

Etter EM-kvalifiseringskampene mot Portugal i fjor sommer har det norske håndballandslaget spilt totalt 15 kamper. Elleve av disse har endt med seier, en med uavgjort og tre med tap.

Det er spilt fem VM-kvalifiseringskamper og fire av disse har endt med seier.

- Det er den beste sesongen vår statistisk, men det hjelper veldig lite på søndag, sier Gunnar Pettersen til NTB.

De norske håndballgutta vant den første av to avgjørende VM-kvalifiseringskamper mot Ungarn 27-24 i Sandefjord forrige søndag. Det betyr at returkampen i Miskolc ikke kan ende med mer enn tremålstap.

Dersom håndballandslaget skulle mislykkes i nok en kvalifisering til et stort mesterskap, vil det være for fjerde gang på rad: Polen (2001), Jugoslavia (2002) og Portugal (2003).

Mye støy
- Vi har alt å vinne og det sier jeg også til gutta. Jeg synes innstillingen blant spillerne er bra. Det virker som alle er hundre prosent innstilt på å vinne denne avgjørende kampen, sier Pettersen.

Det er ikke noe nytt at bortekamper mot nasjoner som Ungarn blir tøffe kamper.

- Det blir helt sikkert veldig tøft og det kommer til å bli mye støy. Heldigvis har mange av spillerne vært med på dette flere ganger tidligere. Vi må uansett spille jævlig bra for å vinne denne kampen, sier Pettersen.

- Jeg tror det kommer til å bli veldig jevnt. Det kommer til å vippe rundt disse tre målene, legger landslagstreneren til.

Strand blir viktig?
Storskytteren Kjetil Strand har slitt med en vond arm den siste uken, men skal være klar til kamp igjen nå. Det er nok Gunnar Pettersen svært glad for.

Strand scoret ni spillemål på elleve forsøk i den første kampen mot Ungarn, og har også vært blant toppscorerne i en rekke kamper denne sesongen.

- Det er for mye forlangt å la ham ta hele jobben. Han må assisteres av resten av laget. Men jeg håper han er i slag søndag. Han har et enormt skudd som er vanskelig å stoppe, sier Pettersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere