RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM er ikke over for Norge

Sist oppdatert:
Selv om det ble tap for Sør-Korea, er VM på ingen måte over for Norge. Marit Breiviks jenter kan fortsatt bli puljevinner i gruppespillet.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): Etter Norges femmålstap for Sør-Korea begynte umiddelbart dommedagsprofetiene om at nå blir det tøft for Norge å ta seg videre fra gruppespillet.

Avgjør selv
Men sannheten er at Norge selv avgjør sin videre skjebne.

- Vi har tapt en kamp. Det er ikke verre enn det, sier Kristine Lunde til TV 2 Nettavisen.

For dersom Norge vinner sine kamper mot Slovenia og Ungarn, så er de uansett på plass i mellomspillet. Skulle Ungarn også slå Sør-Korea, vil koreanerne være ute av VM og Norge gå videre som gruppevinnere med full poengpott.

- Det kan bli hardt, men det er all grunn til å jobbe for det, sier Marit Breivik.

Verken Slovenia eller Ungarn er på samme nivå som de har vært tidligere. Ungarn har mistet en rekke sentrale spillere, mens Slovenia også er uten et par kjente navn og har slitt med småskader på nøkkelspillere inn mot VM.

Tar seieren på forskudd
Norge kan også ta seg videre med seier i en av de to kampene, men er da avhengig av hjelp. Det er et utall mulige utfall av tabellen i Norges gruppe, men dersom Breiviks jenter gjør jobben sin, har de ingenting å frykte.

De norske jentene dro til St. Petersburg uten noen konkret målsetting. De skulle ta en kamp av gangen. Men en av jentene har allerede glemt det, og inkassert seieren over Australia på forhånd.

- Jeg trodde det var Slovenia i neste kamp, jeg. Så mye følger jeg med, ler Karoline Dyhre Breivang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere