RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM glapp for Holmenkollen

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Sist oppdatert:
Holmenkollen tapte fredagens FIS-avstemning. Tsjekkiske Liberec er tildelt ski-VM nordiske grener i 2009.

- Avgjørelsen kom egentlig ikke som noen stor overraskelse, sier skipresident Sverre Seeberg til NTB.

Seks ganger tidligere er Liberec blitt nedstemt under FIS-kongressen, men natt til fredag norsk tid lyktes endelig det tsjekkiske vintersportsstedet. Nå ligger det an til at Holmenkollen snur bunken og søker om mesterskapet i 2011.

- Vi føler vi har gjort en bra jobb til nå og alle som satt i salen i kveld regner nok med at Oslo og Holmenkollen gjør et nytt forsøk på å få mesterskapet i 2011. Vi får si har en fått en god start på en søkerprosess som nå blir forlenget. Svært få får et slikt mesterskap første gang de søker, fortsetter Seeberg.

11 mot 4
Styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) tok avgjørelsen under den pågående kongressen i Miami, og Liberec slo Holmenkollen med 11 mot 4 stemmer.

Flere nasjoner er opptatt å integrere det tidligere Øst-Europa tettere inn det gamle Vest-Europa så raskt som mulig. Et element i den prosessen ser ut til å være tildelingen av ski-VM til Tsjekkia i 2009.

Argumentet ble vitalisert i kjølvannet av EU-utvidelsen.

40 år siden
- Det var nok slik mange følte det, de syntes rett og slett litt synd på Liberec etter så mange forsøk. Det er over 40 år siden et østeuropeisk land har arrangert ski-VM, så det var kanskje på tide de fikk sjansen igjen, mener Seeberg.

Alpin-VM
På kongressen i Miami ble det også klart at franske Val-d’Isère skal arrangere alpin-VM i 209.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere