OBERSTDORF (Nettavisen): Etter to moderate treningshopp, traff verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren (26) vesentlig bedre i torsdagens kvalifiseringsrenn i Oberstdorf.

Han tok bokstavelig talt av på ferden ned mot 207 meter. Lengst av samtlige.

Men etterpå valgte han en særdeles jordnær tilnærming.

- Jeg er veldig klar over at Janne Ahonen sto over kvalifiseringsomgangen, understreker Romøren nøkternt.

Her kan du prøve Nettavisens eget hoppspill

- Utrolig deilig
Men når det er sagt, innrømmer han at opptakten til VM har vært bra – til tross for magesjauen som tappet ham for energi for en knapp uke siden.

Man trenger ikke ha spesielt god hukommelse for å huske Hosle-hopperens mektig imponerende innsats i Willingen sist helg. Han vant det individuelle rennet og sørget også for norsk seier i lagkonkurransen – med fall.

- Det jeg har gjort her er nok veldig mye dårligere enn det jeg presterte i Willingen. Men kvalifiseringshoppet var bra, og utrolig deilig å få til, sier Romøren.

- Gir ro
Med 207 meter kunne han senke skuldrene torsdag kveld.

- Det gir ro å få til et slikt hopp. Da slipper jeg å ligge og prøve å pønske ut noe fint og fjongt for å hoppe lenger, forklarer han.

Trener Mika Kojonkoski advarer mot at Romøren kanskje kan bli for selvsikker før selve konkurransen fredag og lørdag. Akkurat det tror ikke hovedpersonen blir noe problem.

- VM-gull er ikke en bestillingsgreie, fastslår han.

Frykt og forventning
Bjørn Einar Romøren kommer til VM med hele 40 skiflygingskonkurranser bak seg. Likevel innrømmer han at hjertet fortsatt slår litt raskere i møte med en mammutbakke.

- Det er alltid litt ekstra spenning med skiflyging. Litt fordi du vet hva son kan skje hvis det skulle gå galt. Men mest fordi du vet hva du kan få oppleve hvis du lykkes, sier Romøren, som vet mer enn de fleste om det siste. Man trenger ikke å ha opplevd det selv for å skjønne at et skihopp på 239 meter er en relativt uforglemmelig opplevelse ...

Les alt om VM i skiflyging i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.