RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-gull til Bjørndalen

Sist oppdatert:
Selv med én bom på første skyting var det ingen som kunne stoppe Ole Einar Bjørndalen på VM-sprinten.

Ole Einar Bjørdalen innfridde favorittstempelet og tok gull på sprinten da VM i skiskyting startet i Hochfilzen lørdag. Ekspressen fra Simostranda åpnet med en bom på første skyting, men prikket inn de fire neste.

- Jeg var nervøs og spent på å komme i gang. Jeg feilberegnet litt på vinden på første skyting, så det kunne fort blitt flere bom, sa Ole Einar Bjørndalen til NRK etter gull-løpet.

31-åringen gikk ut fra første skyting med 12 sekunder dårligere tid enn Wolfgang Rottmann fra Østerrike, som ledet. Langt verre var det med Lars Berger og Frode Andresen, som skjøt på seg to bom hver i liggende skyting.

Bjørndalens stående serie var feilfri.

Andresen endte med seks bom totalt, men ble bare slått med 1,47 minutter av Bjørndalen i mål. Andresen ble nummer 35, mens Lars Berger endte på 44. plass med tre bomskudd.

Egil Gjelland skjøt feilfritt, og endte på 12. plass. Den tyske veteranen Sven Fischer ble nummer to og Ilmar Bricis fra Latvia tok bronsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere