VM-gull til Hanne Staff

Hanne Staff tok sitt tredje individuelle VM-gull i karrieren, da hun løp inn til seier på normaldistansen under VM i orientering i Västerås lørdag.

18.09.04 14:36

32-åringen var 11,8 sekunder raskere enn russiske Tanja Ryakbina i den 5,2 kilometer lange løypa. Heli Jukola, Finland tok bronsen. Marianne Andersen endte på 13. plass.

To kilometer før mål lå Nittedals-løperen 41 sekunder bak Ryabkina på en 4. plass. Men ingen kunne motstå Hanne Staffs finish.

Dermed kunne hun rykke ett hakk opp på seierspallen fra langdistansen torsdag - da hun tok sølvet.

Masse medaljer
Det var hennes ellevte VM-medalje i karrieren, og gullet var hennes tredje individuelt og fjerde totalt.

Utviklingen i løpet var iskald beregning, selv om hun var veldig nervøs rett etter målpassering.

- Jeg misset tidlig og tapte kanskje et halv minutt. Nå har jeg gjort det jeg kunne og kan ikke gjøre noe med de andre. Det er veldig tøft å stå her, sa Staff til NTB mens hun ventet på sine senere startende konkurrenter.

Først kom russiske Tanija Rijabkina 11,8 sekunder for sent. Russerinnen hadde en ledelse på over 40 sekunder på den norske jenta tidlig i løpet. Så fulgte hjemmehåpet Jenny Johansson for sent, før finske Heli Jukkola også måtte bite i gresset.

Først da kunne Staff hoppe i været, yr av glede.

-Bare å pøse på
- Du leverte en forrykende avslutning?

- I motsetning til langdistansen fikk jeg opp farten på slutten. Jeg valgte å ta det forsiktig og trygge litt fra starten av, men inn mot mål var det bare å pøse på, sa Staff.

Landslagssjef Anders Gärderud har latt seg imponere stort av den norske jenta.

- Hun er som Dr. Jekyle og Mr. Hyde. Veldig god å ha som venn, men en fryktelig fiende ute i skogen, sa Gärderud.

Målsettingen for de norske løperne foran mesterskapet var fem medaljer og minst ett gull. Etter lørdagens øvelser står Norge med seks medaljer og to av dem av edleste valør. Søndag er det stafetter hvor nordmennene igjen må finne seg å være favoritter i begge klassene.

Slutt etter VM
Etter VM-stafetten søndag er det slutt for 32-åringen. Da blir det familien og jobben på Wang gymnas som får førsteprioritet.

- Jeg har alltid drømt om å gi meg mens jeg er på topp, og ingenting er vel bedre enn dette, smilte Hanne Staff etter gulløpet.

VM i Västerås har så langt vært veldig innbringende for familien Staff/Valstad. Så langt er det blitt to gull og en sølv. Begge skal løpe stafett søndag. Valstad som førstemann for de norske gutta, mens Staff tar seg av ankeretappen for de norske jentene.
(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag